GadgetsTophistorie

Ny Huawei-mobil kan måle din temperatur

I disse coronatider er et termometer den oplagte udvidelse til en smartphone. Det mener i hvert fald Huawei, der har puttet termometer i Honor Play 4 Pro.

Hvad er den mest oplagte smartphone-udvidelse i 2020? Et termometer, der hurtigt kan give svar på, om du skal opsøge en læge for at få tjekket, om du er ramt af corona. Det er lige præcis hvad det Huawei-ejede Honor-brand har gjort i sin seneste model Honor Play 4 Pro, der har ”temperatur-sensor”.

For at bruge sensoren skal man simpelthen bare holde telefonens bagside op til panden. En demonstration kan ses i denne video på kinesiske Weibo. Og nej, det er ikke en aprilsnar. Den infrarøde sensor kan registrere temperaturer mellem -20 grader og 100 grader celsius. Men lad os håbe, det aldrig bliver nødvendigt. 

Telefonen bruger den infrarøde sensor til at måle temperaturen. Hvor præcis den er, vides ikke. Huawei er i øvrigt ikke de eneste, der har leget med forskellige målinger på telefonen; for en række år tilbage udgav Philips en app der kunne måle pulsen, når man placerede en finger på telefonens kameralinse.

Ud over termometeret er Honor Play 4 Pro en nær-ved-topmodel, hvor der er skåret et par hjørner for at holde prisen nede. I dette tilfælde er den bestykket med en Kirin 990-chip, 8 GB RAM og 128 GB lagerplads – men ”kun” to kameraer.

Modellen er i skrivende stund udelukkende tilgængelig i Kina, hvor den sælges for 2.899 yen, hvilket er omkring 2.800 kroner. Honor-telefonerne sælges også herhjemme, men får ikke den samme opmærksomhed som de Huawei-brandede telefoner, da Honor primært falder i mellem- og billig-kategorien.

Mest opmærksomhed fik 2017-modellen Honor 9, for den havde et – på dansk – noget uheldigt navn …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.