fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Huawei: HarmonyOS er først klar om tidligst et år

Telefoner og tablets med Huaweis eget styresystem, HarmonyOS, kommer tidligst om et år. Indtil da er kineserne stadig afhængige af Android.

I kølvandet på handelskrigen mod USA annoncerede Huaweu i august måned sit eget styresystem, HarmonyOS, der skal bruges på alt fra fra smartphones til intelligente højttalere og Internet-of-Things-enheder som sensorer. Styresystemet er indtil videre kun blevet brugt i fladskærmen Harmony Vision TV – og der kommer til at gå en rum tid, inden vi får at se telefoner, der er baseret på styresystemet.

Den kinesiske tech-gigant har i et interview med Reuters delt sine planer om at lancere en hel bunke af enheder med HarmonyOS i løbet af 2020. Weng Chenglu fortalte nyhedstjenesten, at der i løbet af 2020 vil komme både smart-tv, smartwatches, højttalere og virtual reality-løsninger baseret på det nye styresystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han sagde dog samtidig, at Huawei fortsat vil satse på Android til smartphones og at de ikke har umiddelbare planer om at lancere hverken telefoner, tablets eller computere baseret på HarmonyOS endnu. Det betyder, at vi tidligst vil se HarmonyOS-telefoner engang i løbet af 2021.

Huawei arbejder ellers hårdt på at slippe ud af afhængigheden af amerikanske produkter. For nyligt kunne Wall Stedet Journal fortælle, at den nye Huawei Mate 30 Pro ikke indeholder en eneste hardwarekomponent fra USA – og Huawei bruger store kræfter på at promovere sit eget Google Play Store-alternativ, kaldet Huawei App Gallery.

På trods af flere rygter om det modsatte har USA ikke løsnet grebet om Huawei; det er fortsat ulovligt for amerikanske tech-virksomheder at sælge teknologi til Huawei. Derfor blev Mate 30 Pro da også lanceret med en stærkt forkrøblet open source-udgave af Android-styresystemet, der ikke indeholder hverken Google-tjenester eller Google Play Store.

Back to top button