TeknologiTophistorie

Rapport: Huawei vil fokusere på software for at overleve

Ifølge en ny rapport, vil Huawei fokusere på software for at overleve fremover.

Rapporten stammer fra Reuters, som antyder, at Huaweis CEO Ren Zhengfei, opfordrer virksomheden til at skifte fokus hen på software. De amerikanske sanktioner gør det nemlig svært for Huawei, at masseproducere hardware. Med fokus på software vil virksomheden være “uden for USA’s kontrol, og vi vil have større uafhængighed og autonomi.” Lyder det fra Huawei, ifølge Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei er stadig ikke i stand til at masseproducere mange af sine hardwareprodukter på grund af sanktionerne, der forbyder amerikanske virksomheder i, at drive forretning med dem. Virksomheden oplagrede chips og komponenter i et forsøg på at mildne sanktionerne, men reserverne er begrænsede og de vil i nogle tilfælde hurtigt blive forældet.

Google-apps og -tjenester er også fortsat blokeret på Huaweis nyere smartphones. Selvom sanktionerne blev pålagt under Trump-regeringen, ser det ikke ud til, at Biden-administrationen vil lempe disse sanktioner. USA har dog løsnet grebet mod andre kinesiske virksomheder, såsom Xiaomi og TikTok.

På baggrund af dette, har Ren Zhengfei angiveligt fortalt medarbejderne, at Huawei skal fokusere på software fremover, herunder cloud AI-platformen MindSpore, samt HarmonyOS-operativsystemet. Huawei planlægger også at konkurrere på andre store markeder end USA.

Huaweis CEO - Ren Zhengfei
Huaweis CEO – Ren Zhengfei

HarmonyOS-operativsystemet vil desuden blive præsenteret den 2. juni. Systemet lanceres til smartphones, men Huawei har også planer om at bruge det på IoT-enheder (Internet of Things) og smart TV’er.


Læs også: Google åbner sin første butik i New York til sommer

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button