×
Teknologi

Huawei Mate 20 Pro kan komme med den hurtigste trådløse opladning nogensinde

Huaweis kommende topmodel ser ud til at gemme på et par overraskelser - blandt andet den hurtigste trådløse opladning nogensinde

Huawei har tidligere holdt sig fra trådløs opladning, og da iNPUT snakkede med deres udviklingschef for et par år siden var hans holdning at teknologien slet ikke var moden. Men nu lader det til, at den kinesiske producent er kommet frem til, at der alligevel skal klippes kabler – og den kommende Mate 20 Pro vil have trådløs opladning. Men ikke hvilken som helst trådløs opladning, for Huaweis nye trådløse opladning vil være den hidtil klart hurtigste på markedet. Grunden til at rygtet spredes nu er et lækket billede af en trådløs oplader hvorpå der står “20 watt”.

Huaweis trådløse oplader der leverer hele 20 watt.

Over dobbelt så hurtig som iPhone

Med iPhone X hoppede Apple med på vognen og lancerede trådløs opladning, men i første omgang var der kun et lille hul igennem – telefonen kunne lade med max 5 watt. Senere er der blevet åbnet for 7,5 watt, men det er stadig væsentlig langsommere end de 12 watt man får med eksempelvis en iPad oplader eller de 29 watt man får med en oplader til en MacBook. Men Huawei Mate 20 Pro vil faktisk kunne oplades ca. lige så hurtigt (i hvert fald i teorien) – men altså trådløst. Det er noget af en bedrift, de kinesiske ingeniører er lykkedes med hvis de 20 watt holder.

Holder standarder

For at kunne oplade med hele 20 watt har Huawei formentlig måttet lave deres egen opladningsstandard – men rygterne går på, at Mate 20 Pro også understøtter den almindelige Qi standard, så du vil altså ikke være begrænset til at lade telefonen på den medfølgende (eller tilkøbte) lader. Det ville i øvrigt klæde Huawei at tilføje en trådløs lader i pakken – noget ingen andre har gjort før.

Mate 20 Pro ventes lanceret i midten af oktober – iNPUT følger selvfølgelig udviklingen og er med til lanceringen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.