fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Huawei P50 præsenteres 29. juli

Kan Huawei klare sig uden Googles Android? Det nye flagskib Huawei P50, der lanceres 29. juli, kan måske give et hint.

Huaweis næste topmodel, Huawei P50, præsenteres for verden den 29. juli. Det fortæller det kinesiske selskab på Weibo og på Twitter. P50 efterfølger den et år gamle P40 og endnu engang er det kameraet der er i fokus, loves det. På Weibo siger selskabets CEO, Richard Yu, at telefonen indvarsler “en ny æra indenfor mobile kameraer”.

Historisk har Huaweis P-serie været kolossalt populære og er netop blevet hyldet for deres kameraer, der i flere år simpelthen satte standarden, både teknisk og på kvaliteten. Ikke mindst i kraft af samarbejdet med Leica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei P50-lanceringen har dog langt fra været nogen selvfølge. Huawei er hårdt ramt af amerikanske sanktioner, der betyder, at kineserne ikke må bruge Google Mobile Services – og det gør stort set telefonerne usælgelige i vesten. Sanktionerne har også påvirket Huaweis muligheder for ar producere deres eget Kirin-chipset, som benyttes i telefonerne.

Ifølge rygterne vil Huawei P50 være udrustet med Sonys nye IMX800-sensor, der er den første 1-tommer store kamerasensor til mobiltelefoner. Tommelfingerreglen er, at jo større sensor, jo bedre teoretisk billedkvalitet.

Grundmodellen P50 forventes at få en standard vidvinkel-linse, en ultravidvinkel og en telelinse (ikke periskop), mens P50 Pro vil få vidvinkel, periskop, ultravidvinkel og topmodellen P50 Pro+ vil få vidvinkel, ultravidvinkel, telelinse, periskop og et 3D Time of Flight-kamera.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der går også rygter om, at Huawei P50 får Huaweis eget styresystem, HarmonyOS, der skal rykke dem fri af både Android og de amerikanske handelsrestriktioner.

Det er uvist, om telefonen overhovedet kommer til Danmark, men det forventer vi. Huawei har – på trods af problemerne med de amerikanske myndigheder – et godt navn herhjemme.

Back to top button