×
GadgetsTophistorie

Huawei P50 Pro har verdens bedste kamera

Kameraet i Huawei P50 Pro kvadrer alle konkurrenter. Dert mener i hvert fald DxOMark, der har testet kinesernes nye topmodel.

Det kan godt være at Huaweis nye topmodel, Huawei P50 Pro, er en mangelfuld smartphone. Men den kan bryste sig af, at bære rundt på verdens p.t. bedste mobilkamera. I hvert fald ifølge de anerkendte testere hos DxOMark, der har sendt P50 Pro direkte ind på listens førsteplads. I øvrigt en liste, hvor man skal kigge langt efter modeller fra både Apple og Samsung.

Hovedkameraet på P50 Pro er blevet tildelt 144 point, hvilket er bare ét point mere end Xiaomi Mi 11 Ultra. Samtidig har selfiekameraet på fronten fået 106 point, hvilet også er den højeste score, DxOMark har givet. Det må siges at være ret imponerende.

Huawei P50 Pro roses i særdeledeshed for evnen til at at undgå støj på billederne, hvidbalancen og evnen til at gengive mange farver under alle forhold, ude som inde. Også kameraets zoom får rosende ord med på vejen.

“P50 Pro er i øjeblikket den bedste smartphone til at zoome både ind og ud – og billedresultaterne fra både ultravidvinkel og telefoto-modulet er det bedste, vi har set til dato,” skrives der i anmeldelsen, der fortsætter i samme dur:

“P50 Pros testresultater er de bedste, eller blandt de bedste, til dato i stort set alle billedunderkategorier. Den eneste undtagelse er forhåndsvisningen, hvor der ofte er signifikant synlige forskelle mellem de forhåndsviste billeder og det endelige resultat, især i lysforhold med høj kontrast,”

På minussiden bemærkes det også, at kameraets autofokus har det stramt, hvis lysforholdene er dårlige.

Huawei P50 Pro blev præsenteret i sidste uge – og på trods af, at den nu har verdens bedste mobilkamera, bliver den næppe nogen stor succes hverken herhjemme eller andre steder i Vesten. Det skyldes at telefonen hverken kan gå på 5G-netværket eller benytte Google Mobile Services, hvilket igen betyder, at man ikke kan installere apps fra hverken banker eller myndigheder på telefonen.

I øvrigt skal med helt på på niendepladsen for at finde en telefon, der ikke kommer fra enten Huwaei, Xiaomi, Oppo eller Vivo. Her finder vi nemlig Apple iPhone 12 Pro Max (130 point). Samsungs bedste kamera sidder i Galaxy S20 Ultra. Den får 126 point, hvilket rækker til en 14. plads. Tre pladser længere nede finder viOnePlus 9 Pro (124 point).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.