fbpx

 

 

 

 

Sponseret indholdTophistorie

Hvilke film er bedst til surround-belysning?

Her er en liste over de bedste film til surround-belysning – og en forklaring på, hvordan du får teknologien hjem i stuen.

Sponseret indhold – denne artikel præsenteres af Philips Hue

 

Alt det, du viser på dit tv, kan drage nytte af surround-belysning, og selvom du måske ikke skal regne med at få en ud af kroppen oplevelse, når du ser TV avisen, er der nogle perler inden for film og tv-serier, det er værd at kigge nærmere på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har lavet en liste med nogle af vores favoritfilm og tv-serier, som ved hjælp af synkroniseret belysning virkelig tager tv-oplevelsen til det næste niveau. Samtidigt viser vi også, hvordan du får mest muligt ud af belysningen bag dit tv, eller måske hele tv-rummet.

 • The Martian – det er nemt at drømme sig væk til Mars, når hele rummet er badet i et rødligt skær. Kombiner dette med en fantastisk HDR-oplevelse og heftige aktion-scener, så har du et vindende koncept.
 • Star Wars-sagaen – lyssværd og laservåben tager sig, ikke helt uventet, utroligt godt ud med ekstra lyseffekter. Ekstra fantastiske er de ikoniske lyssværd-dueller, som f.eks. når Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi møder Darth Maul i The Phantom Menace.
 • Star Trek – hvad enten du ser de ikoniske film eller tv-serien Discovery, er det svært at fornægte oplevelsen af lysende solstorme og farvestrålende rumkampe, når hele rummet lyser med.
 • Planet Earth – det er altid hyggeligt at drømme sig væk til grønne vidder og vidtstrakte savanner i vinterhalvåret, især når det er så svært at rejse dertil fysisk.
 • Life of Pi – ganske enkelt et visuelt mesterværk, hvor du får en ekstra dimension med i oplevelsen, når det føles, som om du selv er med og oplever Pi’s mange eventyr.
 • Altered Carbon – ud over lidt skandinaviske vibes i den første sæson er Altered Carbon i Dolby Vision vildt imponerende på et godt tv og endnu mere fantastisk med flotte lyseffekter.
 • Eurovision – man kan sige, hvad man vil, om musikken, men en mere effektfuldt, og samtidigt socialt distanceret, måde at følge verdens største musik-event på er svær at finde!

Listen ovenfor kan blive uendeligt lang, men skal man forsøge at generalisere, hvornår surround-belysning giver den mest fantastiske effekt, er det kort og godt, når du kigger på noget, som du nærmest ønsker at blive suget ind i. Og så må det gerne indeholde flotte lyseffekter og farver. Når du skal bruge surround-belysning bag dit tv, uanset om det er et Philips TV med Ambilight, en Hue Sync Box eller en hjemmelavet Pi-løsning, er der nogle gode retningslinjer for, hvordan du optimerer din oplevelse.

Sådan skaber du de bedste forudsætninger for surround-belysning derhjemme!

 • Placer dit tv med bagsiden mod en lys væg, gerne maks. 10-15 cm fra væggen.
 • For at få den optimale oplevelse, skal du sørge for at have mindst 30 cm fri plads på begge sider af dit tv.
 • Glem ikke at tjekke indstillingerne for lysintensitet og opdateringsfrekvens, da alle foretrækker forskellig ”styrke” i sin surround-belysning.
 • Eksperimentér gerne med at tilkoble andre pærer i tv-rummet for at øge oplevelsen yderligere.
 • Hvis du foretrækker en mere dæmpet tv-oplevelse, er det nemt at indstille lyset bag dit tv til en kontinuerlig hvid farvenuance for at minimere ubehag for øjnene – det kaldes også bias lighting.

 

Fortæl gerne om dine egne oplevelser med surround-belysning i tv-rummet, og kom med dine egne tips til film og tv-serier!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad kræves der for at aktivere surround-belysning på mit tv med Philips Hue Play HDMI Sync Box?

Glem ikke, at alle de andre Hue-pærer, som du har i dit hjem, også kan kobles til HDMI Sync Box, og at du kan bruge et hvilket som helst tv.

 

Læs mere om smart belysning i vores tidligere artikler herunder:

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button