×
ElbilerTophistorie

Hyundai vil lave egne LFP-batterier for at sænke priserne

Hyundai Group vil udvikle deres egne LFP-batterier, for at gøre sig uafhængige af kineserne og sende billigere elbiler på vejene.

Mens der er frit valg på alle hylder, når det gælder elbiler til 400.000 kroner eller mere, så støber bilproducenterne i øjeblikket kuglerne til det, forbrugerne lige nu tørster efter: Elbiler til priser under 200.000 kroner. For at være i stand til det – og samtidig distancere sig fra kinesiske batteriproducenter – har Hyundai Group besluttet at starte produktionen af deres egne, billigere LFP-batterier.

Allerede i slutingen af næste år vil produktionen være på plads. Dermed kommer de første biler med sydkoreanernes eget batteri på vejene i 2025. Det rapporterer den sydkoreanske avis The Korea Herald.

– Med langvarig økonomisk afmatning og høj inflation kigger kunder, der er interesserede i elbiler, på indgangsmodeller og billigere elbiler. Ligesom verdens førende elbilproducenter Tesla og BYD kan Hyundai udvikle flere batterier, øge produktionen og derved sænke de samlede omkostninger, kommenterer Lee Ho-geun, professor i bilteknik ved Daeduk University til avisen.

LFP-batterierne, såkaldte jernfosfatbatterier, bruger færre mineraler og er almindelig i basismodeller fra andre elbilproducenter. Batterierne er også mere holdbare end de mere kostbare NMC-batterier, men har en lavere energitæthed.

Hyundai Group sigter dog på at optimere deres LFP-batterier, så de får en en energitæthed på omkring 300 Wh pr. kilo. Det er væsentlig mere end de LFP-batterier, der sendes på gaden i dag og nærmer sig NMC. Hvordan det skal opnås, oplyses ikke.

De nye batterier forventes at blive brugt i Hyundai og Kias entry-level og mid-range elbiler fra 2025. Det kunne for eksempel omfatte Kia EV3 og EV4, der for nylig blev vist i konceptform.

Hyundai Group har ikke kommenteret rygterne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.