×
Fremtidens HjemTophistorie

I dag fylder svensk møbelsucces 80 år

Det startede med møbler, men de seneste år er Ikea gået all-in på det intelligente hjem. Møbelgiganten fylder 80 år i dag.

Abba, Volvo og Ikea. Tre svenske varemærker, der har taget verden med storm. Sidstnævnte fylder 80 år præcis i dag, den 28. juli. Gennem otte årtier har de leveret møbler fra deres varehuse og i det seneste har de også haft fokus på elektronik, der kan gøre hjemmet mere intelligent.

Igennem årene har Ikea opfundet en række smarte produkter, der gjorde det nemmere at samle møbler. En af dem er træproppen (ikke at forveksle med dyvlen), der halverer den tid, det tager at samle møblerne og som samtidig gør, at møblernes samlinger bliver usynlige.

Men det var først, da de kastede sig over elektronikken, at Ikea for alvor blev interessant. I hvert fald for os. Smart home-rejsen begyndte med lanceringen af den såkaldte Uppleva-serie i 2015. Det var fladskærme og højttalere, der var integreret i møbler – og det blev ikke nogen succes. De fik en sønderlemmende kritik og blev hurtigt fjernet fra sortimentet.

80 år
Ikea Uppleva blev ikke nogen succes.

Uppleva blev fulgt op af et langt mere succesfuldt produkt i 2016, nemlig smart belysning via Trådfri-serien. Produkt-økosystemet er siden blevet udvidet markant og sælges den dag i dag, som et alternativ til Philips Hue.

I 2019 kom de første lydprodukter i Symfonisk-serien, som Ikea laver sammen med Sonos. Også disse sælges den dag i dag med stor succes. Seneste skud er den snart to år gamle bordlampe med indbygget højttaler.

Ikeas indflydelse på indretning og møbeldesign kan lige nu opleves som udstilling i Ikea museet i Älmhult i Sydsverige, hvor man samtidig kan gå på opdagelse i nogle af de mest ikoniske møbler igennem de sidste 80 år.

Du kan også skippe turen over broen og klikke på dette link i stedet.

Stort tillykke til Ikea herfra.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.