×
ElbilerTophistorie

ID.7 er en elbil til de lange ture

Volkswagen har delt tekniske data på ID.7, der bliver ID-familiens pendant til den populære Passat – med 700 kilometers rækkevidde.

Volkswagen ID.7 blev første gang vist frem under CES-messen i Las Vegas i januar måned. Men dengang var det småt med detaljer om Passat-arvtagerens specifikationer. Dem har Volkswagen nu delt, inden verdenspremieren den 17. april.

Og der er godt nyt, hvis man lider af rækkeviddeangst. VW bekræfter nemlig, at ID.7 får en rækkevidde på op til 700 kilometer. Det opnås blandt andet ved at knægte vindmodstanden via en luftmodstandskoefficienten på beskedne 0,23.

ID.7 vil blive lanceret i to udstyrs- og drivlinjeversioner (Pro og Pro S). Det er den første ID-model, der er udstyret med MEB+, der er en ny effektiv drivlinje udviklet af Volkswagen. Det centrale modul i denne drivlinje er en ny elmotor med en effekt på 210 kW (286 hk) og et maksimalt drejningsmoment på 545 Nm. 

Den nye elmotor og en to-trins 1-gears transmission, samt en omformer, er alt sammen integreret i og driver bagakslen ligesom på de eksisterende ID.-modeller.

ID.7

Batteriet kommer i to størrelser. ID.7 Pro kommer med et 77 kWh-batteri (82 kWh brutto). Pro S kommer med et 86 kWh-batteri (91 kWh brutto). 

Officielle forbrugstal og rækkevidde for ID.7 er endnu ikke tilgængelige, men tidlige tests indikerer, at Pro får en rækkevidde på op til 615 kilometer. Pro S klarer op til 700 kilometer. Batteriet i Pro kan lades med op til 170 kW DC , mens Pro S kan lades med op til 200 kW DC.

Helt nyt cockpit

ID.7 byder også på premieren på et helt nyt, redesignet cockpit, hvor konventionelle instrumenter er afløst af et lille, digitalt display og et augmented-reality-head-up-display. Det er i øvrigt standard på alle versioner af ID.7.

ID.7
Et kig indenfor i ID.7.

Det lille digitale display vil vise de nødvendige standardoplysninger og advarsler. Anden vigtig information vises til chaufføren via head-up-displayet. 

Den 15-tommer store infotainment-skærm får ligeledes en helt ny menuopbygning, der skal være mere intuitiv. Blandt andet vises indstillingerne af klimaanlægget og adgang til funktioner som sædevarme, sædeventilation og sædemassage hele tiden på displayet. Berøringsskydere under displayet til betjening af klimaanlægget er endeligt baggrundsbelyste.

Serieproduktionen af ID.7 starter op til juni på Volkswagens fabrik i Emden, hvor også ID.4 produceres. I foråret 2024 følger introduktionen af stationcar-versionen af ID.7. En bil,

iNPUT vil være til stede under verdenspremieren på ID.7 den 17. april. Så hold høje med siden her, hvis du vil se video af den nye VW. Eller giv vores Facebook-side et Like, så får du alle vores nyheder direkte i dit feed.

ID.7
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.