ElbilerTophistorie

Ny elmotor gør Volkswagens biler mere effektive

Når Volkswagen ID.7 præsenteres på mandag, bliver det med en helt ny elmotor, der giver ID-bilerne længere rækkevidde og flere muskler.

Inden premieren på Volkswagen ID.7 på mandag, har tyskerne løftet sløret for en helt ny elmotor, som bilen vil være udrustet med. Motoren er stærkt medvirkende til, at ID.7’eren kan opnå en rækkevidde på op til 700 kilometer.

Motoren har samme fysiske dimensioner som den nuværende, så den vil i fremtiden være at finde i alle nye baghjulstrukne ID-modeller.

APP550, som den hedder, er godt nyt. Den vil nemlig give ID-bilerne både længere rækkevidde og flere muskler. Denne første udgave kan levere 285 hestekræfter (210 kW) med et moment på op til 550 Nm.

Det er en klar forbedring i forhold til tidligere. Performance-udgaven af ID.5 har til sammenligning 204 heste i stalden (150 kW) og 310 Nm.

For at øge effektiviteten af den nye elmotor – og dermed bilens rækkevidde – har Volkswagen optimeret en række komponenter i drivaggregatet. Motoren har eksempelvis et energibesparende kølesystem, der fungerer uden en elektrisk drevet oliepumpe.

Systemet er i stand til uafhængigt at køle sig selv via gearkassens tandhjul og specialudformede komponenter til olieforsyning og -distribution. Den opvarmede olie afkøles af køretøjets kølevæskekredsløb. Statorens yderside er udstyret med en vandkøleplade.

Produktionsudgaven af Volkswagen ID.7 præsenteres officielt på mandag den 14. april. iNPUT vil være til stede, så vi kan få et nærmere kig på det nye flagskib. Og forhåbentlig vise video af bilens ydre og indre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.