Fremtidens HjemTophistorie

Ikea bekræfter ny Trådfri-gateway

Ikea har nu bekræftet over for flere kilder, at den nye, kraftigere Ikea Dirigera Trådfri-gateway er på vej.

I sidste uge kom de første billeder af Ikea Dirigere ud på Reddit. Nu har svenskerne bekræftet, at der er en ny Trådfri-gateway på vej. Denne anden generation bliver, naturligvis, kraftigere end den nuværende gateway, men de præcise specifikationer er endnu ukendt.

Ifølge rygterne vil den dog understøtte ZigBee 3.0, mens forgængeren “kun” håndterede ZigBee Light Link-standarden. Det skulle give en langt bedre integration med eksempelvis Philips Hue. Og naturligvis også andre ZigBee 3.0 enheder.

Mange håber på, at Ikea Dirigera vil understøtte den meget omtalte Matter-standard, som udvikles af mange af de store smarthone-producenter. Ikea er en af disse, så Matter er bestemt ikke usandsynligt.

Standarden skal efter planen rulles ud senere i år og kan gøre en kæmpe forskel for smartphone-byggere. Den kan nemlig hjælpe med, at produkter fra mere end 50 producenter vil kunne tale sammen, uafhængig af producent og platform. Ud over Ikea er også Apple, Google, Samsung, Signify (Philips Hue, WiZ) og Amazon blandt Matter-udviklerne.

Foto fra iPhone-ticker.de.

Hvad vi dog ved om Ikea Dirigera, er, at den har to stik: Et USB-stik til strøm og et netværksstik. Det er angiveligt også muligt at hænge den op på væggen. Det viser ovenstående illustration fra Ikeas vejledning.

Ikea har bekræftet, at Dirigera er på vej overfor både tyske iphone-ticker.de og over for norske Tek.no. I begge tilfælde understreges det, at den nuværende første-generations gateway vil fortsætte med at fungere med Trådfri-produkter – også efter at Dirigera er lanceret.

Det er uklart hvornår den nye gateway lanceres, men ifølge den norske afdeling af Ikea, vil der komme informationer ud “ganske snart”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.