Fremtidens Hjem

IKEAs intelligente rullegardiner er lige på trapperne

IKEA har endelig fået den godkendelse, der udskød lanceringen af de intelligente rullegardiner i februar måned.

IKEA lader til at have knækket problemerne med sine stærkt forsinkede intelligente rullegardiner, der skulle have været i varehusene i februar. De blev udskudt på ubestemt tid med en forklaring om, at IKEA ville opdatere firmwaren i gardinernes styringsenhed, så de ville kunne betjenes via IKEAs Trådfri-app og ikke blot den medfølgende fjernbetjening.

Men nu optræder begge modeller pludselig på en liste over certificerede ZigBee 3.0-produkter – den trådløse standard som både Philips Hue og IKEA bruger til at styre intelligente lys – og det må betyde, at firmwaren er blevet godkendt, konkluderer mediet recordere.dk.

IKEA

Som tidligere skrevet kommer der to forskellige modeller, nemlig Kadrilj der er et traditionelt elektrisk rullegardin, og Fyrtur der er et elektrisk mørklægningsgardin. Begge gardiner understøtter både Apple HomeKit (Siri), Alexa og Google Home, så lige gyldigt hvilken digital assistent, man foretrækker, kan de betjenes med stemmen.

En video (se den ovenfor) giver desuden indblik, i hvordan de intelligente rullegardiner fungerer. Det lader til, at de får strøm fra et genopladeligt batteri, der skal afmonteres når det skal lades op. Batteriet isættes i skinnen over gardinet.

Gardinerne har alle en længde på 195 centimeter og vil kunne fås i følgende bredder: 60, 80, 100, 120 og 140 centimeter.  Priserne starter ved 99 euro og den dyreste model, IKEA Fyrtur 140 cm, koster 159 euro – hvilket er væsentligt billigere end andre intelligente gardiner på markedet.

Det vides ikke med sikkerhed hvornår de nye rullegardiner kommer i handelen, men IKEA har tidligere sagt, at de kommer “til sommer”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.