fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

iPhone 13 Pro har 55% hurtigere grafik end forgængeren

Første GeekBench test viser at de nye iPhone 13 Pro er væsentlig bedre til at håndtere grafik end sidste års 12 Pro.

Nu begynder de første GeekBench-målinger af de nye iPhone 13-modeller så småt at dukke op. En af de første målinger viser, at iPhone 13 Pro leverer op til 55 procent bedre grafikydelse end iPhone 12 Pro fra sidste år.

Den ‘almindelige’ iPhone 13 og 13 Pro’erne deler A15 Bionic-chipsettet, så processorydelsen er ens på tværs af alle nye iPhones, men Pro-modellerne har en ekstra femte kerne i grafikprocessoren, GPU, i forhold til 13’eren, der har fire. Sidste års A14 chipset havde også kun en firekernet GPU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ekstra muskler viser sig da også i målingerne. I denne måling scorer iPhone 13 Pro 14.216 point i de såkaldte ‘Metal tests’ der måler grafikydelsen. Til sammenligning scorede iPhone 12 Pro omkring 9.123 i samme tests. Den nye A15 med ekstra grafikkerne er med andre ord omring 55 procent hurtigere til at knase data relateret til grafikken.

iPhone 13 Pro
Fra GeekBench.

Årsagen til at Apple har proppet en ekstra kerne i GPU’en skal nok til dels findes i muloiughedn for at optage video i det såkaldte ProRes format, der kræver ekstra muskler af netop GPU’en.

Der er endnu ikke kommet tests ud af den ‘almindelige’ iPhone 13 (eller minien), men de dukker med garanti op i de næste dage, hvor anmelderne modtager deres eksemplarer af telefonerne.

Back to top button