GadgetsTophistorie

iPhone 14 Pro får sandsynligvis always-on-skærm

Nye informationer om skærmen i den kommende iPhone 14 Pro indikerer at Apple med al sandsynlighed introducerer always-on-muligheder.

Funktionen kendes fra eksempelvis Apple Watch Series 7 og adskillige Android-baserede telefoner. Nemlig muligheden for at skærmen kan forblive tændt i en neddroslet tilstand, så det stadig er muligt at aflæse notifikationer uden at skulle vække enheden fuldstændigt. Ifølge kilder, så kan vi se frem til samme muligheder på iPhone 14 Pro.

For at det er en mulighed, så kræves en skærm der kan justere den variable opdateringsfrekvens ned til blot 1 Hz. I hvert fald hvis det ikke skal medføre betragteligt batteriforbrug. Nye rygter peger på at netop skærmen i den kommende iPhone 14 Pro er i stand til dette. Modellen introduceres til september. I hvert fald hvis Apple følger sit vanlige skema.

Med iPhone 13 Pro (og Pro Max) introducerede Apple enheder med 120 Hz ProMotion skærme. Et såkaldt LTPO-panel. I den version kunne den variable opdateringsfrekvens justere mellem 10 Hz og op til maksimum på 120 Hz. Fordelen er et minimalt strømforbrug, når enheden viser et statisk billede eller eksempelvis en hjemmeside med meget lidt bevægelse.

Enheder der kan skrue ned til 1 Hz findes allerede i eksempelvis topmodeller fra Samsung. Ross Young, som er anerkendt for hans analyser indenfor skærmteknologi, mener at vide, at Apple med iPhone 14 Pro og Pro Max vil gå samme vej.

Dette hænger således sammen med udmeldingen fra Mark Gurman, der behandler tech-området for Bloomberg. Han kan i sit seneste nyhedsbrev fortælle, at iOS 16, som kommer til at ledsage de kommende iPhones, således vil have understøttelse for den nye always-on-funktion.

Som med ethvert andet rygte, så kan Apple endnu nå at sadle om. Der var nemlig rygter om funktionen allerede op til lanceringen af iPhone 13 Pro.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.