×
GadgetsTophistorie

iPhone er den mest genbrugte telefon i 2021

iPhone er den mest genbrugte telefon. Faktisk er der Apple-logo på hele otte ud de ti mest solgte telefoner hos Telia Recycle

Det er ikke bare i salget af nye telefoner, at iPhone klarer sig godt herhjemme. Det er også den mest genbrugte telefon, viser de samlede tal fra Telia Recycle. Her står der iPhone på alle topplaceringerne – og på otte ud af 10 pladser i top 10.

Apple-dominansen skal naturligvis ses i lyset af, at iPhone generelt har en stor markedsandel, samt at gensalgsværdien af en iPhone forbliver høj over en længere periode.

Top 10 over de telefoner, der er blevet afleveret flest af, hos Telia Recycle, ser således ud:

  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 11
  3. Apple iPhone XS
  4. Apple iPhone XR
  5. Apple iPhone 8
  6. Apple iPhone 7
  7. Apple iPhone 8 Plus
  8. Samsung Galaxy S10
  9. Huawei P30 Pro
  10. Apple iPhone 11 Pro

Telia gav i gennemsnit 942 kroner i rabat for en afleveret smartphone i 2021. Det ligger nogenlunde på niveau med 2020, hvor gennemsnittet lå på 968 kroner. Hvor mange penge, man får for sin brugte telefon, er afhængig af flere faktorer. F.eks. stand, mærke og alder. 

Personlige data slettes

De indleverede telefonerne bliver formateret, så alle personlige data slettes. Herefter bliver det vurderet, om de kan videresælges direkte, repareres eller om der er brugbare komponenter, der kan tjene som reservedele til andre telefoner. De dele, der er ødelagte eller som på anden vis ikke kan genbruges, bliver smeltet om og genanvendt, hvis det er muligt. De dele, som ikke kan genanvendes, bliver miljørigtigt bortskaffet.

Antallet af afleverede telefoner lå i 2021 lavere end i 2020. Det skyldes bl.a. butiksnedlukninger i som følge af coronapandemien. Ligesom store dele af Danmark var Telias butikker lukket ned i januar og februar sidste år. Først i marts måned begyndte den gradvise genåbning af samfundet, hvor lidt over halvdelen af Telias butikker fik lov at genåbne, og i slutningen af april åbnede resten.

Læs mere om Telia Recycle her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.