ElbilerTophistorie

Kia EV6 bliver hurtigere til at lade i koldt vejr

EV6 er en af de hurtigste elbiler til at lade. Men den har været hæmmet, når det sker i koldt vejr. Det rettes nu af Kia i en opdatering.

Kia EV6 har høstet stor ros, herunder for sin lynhurtige ladeevner, der optimalt kan sende batteriet fra 20% til 80% på blot 18 minutter.

Dog har 2022-modeller af bilen hidtil haft en udfordring, hvis temperaturen falder til mindre end 5 grader. Så kan den opladningstid stige til 35 minutter.

På nyere 2023-modeller af EV6 har Kia udstyret den med en funktionalitet, der klargører batteriet til opladning under kolde vejrforhold. Den funktionalitet tilbydes nu til ejere af 2022-modellen, som betyder at batteriet vil blive opvarmet, når GPS’en indstilles med en DC (lynlader) som destination. Ved fremkomst til opladningen har batteriet opnået sin optimale temperatur og vil derfor kunne lade betragteligt hurtigere.

Alexandre Papapetropoulos, Director Product and Pricing hos Kia Europe udtaler: “EV6 har vundet priser og ros for dens imponerende ultra-hurtige ladeevner, rækkevidde op til 528 kilometer (WLTP) og klasseledende plads og teknologi. Vi kigger konstant på muligheder for at forbedre vores produkter. Med den nye batteri-forberende opdatering kan enhver eksisterende EV6-ejer drage fordel af endnu hurtigere opladning i kolde vejrforhold. Det er simpelt og intuitivt at benytte og vil give føreren mere tid til at nyde turen fremfor at lade. Dette initiativ understreger vores forpligtelse til at maksimere oplevelsen som ejer for alle kunder”

Funktionen træder i kraft når en lynlader indsættes som destination i bilens navigation, batteriets temperatur er under 21 grader og batteriet er opladt mere end 24%. Systemets forvarmning af batteriet slår automatisk fra, når den optimale temperatur er nået.

I følge pressemeddelelsen fra Kia, så kræver opdateringen en tur forbi dit autoriserede Kia-værksted, der kan foretage opdateringen. Funktionen eksisterer allerede på 2023-modeller (MY23) og er derfor relevant for 2022-modeller (MY22).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.