ElbilerTophistorie

Kom til verdenspremiere på Mercedes Vision EQXX

Mercedes Vision EQXX er den mest energioptimerede og effektive model fra Mercedes-Benz nogensinde. Den præsenteres 3. januar og du kan se med.

Mandag den 3. januar klokken 18.00 løftes sløret for Mercedes Vision EQXX, og du kan se med, når den digitale verdenspremiere streames. Konceptbilen er den mest energioptimerede og effektive model fra Mercedes-Benz nogensinde, fortæller producenten.

Det betyder, at den såkaldte drag coefficient må være under EQS’ens 0,20. Den er på nuværende tidspunkt verdens mes aerodynamiske serieproducerede bil.

“Den visionære elbil står dermed som et lysende eksempel på mærkets erklærede vision om at markere sig som markedsførende inden for elektrisk mobilitet og ikke mindst inden for for den intelligente software, der spiller en stadig større rolle i udviklingen af morgendagens biler,” skriver Mercedes-Benz i en pressemeddelelse.

Det er i sagens natur ikke meget vi kan se, af det teaser-billede Mercedes har sendt ud. Men Vision EQXX har umiskendelige ligheder med den Concept IAA de viste frem i 2015. Blandt andet den spøjse bagende.

Mercedes-Benz “Concept IAA” (Intelligent Aerodynamic Automobile) fra 2015.

2021 har været et godt år for Mercedes. Til og med november har de sendt mere end et tusinde elektriske biler på vejene i Danmark. Mest populær er Mercedes-Benz EQA, der står for 646 af indregistreringerne.

Selv om Vision EQXX næppe når fabrikken i sin nuværende form, vil den alligevel give et fingerprej om, hvilken vej Mercedes forventer at gå rent teknologisk de næste par år.

Premieren på bilen kan ses på Mercedes’ hjemmeside klokken 18.00, mandag den 3. januar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.