ElbilerTophistorie

Mercedes-konceptbil runder 1.200 kilometer på en opladning

Mercedes Vision EQXX har slået sin egen rekord på et sommer-roadtrip på 1.202 kilometer, som gik fra Tyskland til England.

Mercedes Vision EQXX blev introduceret i januar som et eksperiment i batterieffektivitet. I april gennembrød den 1.000-kilometers barrieren, men nu har den slået sin egen rekord. Den har nemlig kørt hele 1.202 kilometer på en enkelt opladning.

Mens forårets rekordtur på 1.008 kilometer bød på kulde og stejle stigninger, var tæt trafik og udendørstemperaturer på mere end 30 grader blandt de største udfordringer undervejs på sommerens rute, som tog 14 timer og 30 minutter at gennemføre.

På turen fra Sindelfingen i Sydtyskland til Silverstone-racerbanen i England endte forbruget på bare 8,3 kWh per 100 kilometer. Mercedes Vision EQXX kørte med en gennemsnitshastighed på 83 kilometer i timen.

Til sammenligning har jeg den seneste uge kørt rundt i Renault Megane E-Tech Electric. Den anses også for værende særdeles energieffektiv. Med mig bag rattet, brugte den i gennemsnit 16 kWh per 100 kilometer.

Mercedes Vision EQXX

En af årsagerne til Mercedes Vision EQXX ekstremt lave forbrug er en luftmodstandskoefficient på bare 0,17. Men også bilens varmestyringssystem spiller en stor rolle, siger Mercedes:

“Den hypereffektive elektriske drivline generer minimal overskudsvarme, og det betyder blandt andet, at kølingsmodulet er reduceret i både størrelse og vægt, mens dynamiske luftpaneler og et særligt pumpesystem sikrer optimal driftstemperatur med minimalt energiforbrug”.

Til trods for at varmepumpen leverede kølig luft til kabinen i mere end otte timer undervejs, var forbruget stort set uden betydning for den samlede rækkevidde, oplyser Mercedes.

Turen sluttede i øvrigt på den legendariske racerbane Silverstone. Her fik Formel E-køreren Nyck de Vries fik lov at vride de sidste kilometer ud af batteriet over 11 laps. Hastigheden nåede op på bilens maksimale 140 kilometer i timen.

Batteriet I Vision EQXX er i øvrigt på 100 kWh.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.