×
Fremtidens HjemTophistorie

Ledvance hurtigst ude med farvede filament-pærer

Tyske Ledvance har overhalet Philips Hue og har lanceret de første intelligente filament-pærer med farve.

Filament-pærer har været det store belysningshit de senere år, men hidtil har de udelukkende kunnet fås i hvide nuancer. Men nu har Ledvance lanceret tre forskellige filament-pærer i sin Smart+ serie af produkter – og de kan alle indstilles i forskellige farver.

Normalt er det Philips Hue, der er frontløber på intelligent belysning, men denne gang kom tyskerne altså først over målstregen. Mon ikke Hue følger trop – eventuelt i august, hvor de har for vane at vise efterårskolektionen frem?

Der er nemlig desværre ikke mulighed for at benytte Ledvance-pærerne med Hue-systemet. De understøtter nemlig udelukkende wifi og ikke Zigbee. Om det kommer, vides ikke, men Ledvance har adskillige produkter, der understøtter Zigbee (og dermed kan bruges med Hue).

Ledvance

De tre pærer, der kan fås i standardform, Edison- og Globe-udgaver, er alle teknisk ens. De har E27-sokkel og bruger maksimalt 4,5 watt. De har en maksimal lumen på 300 og en farvetemperatur på 2700 kelvin.

Den såkaldte Ra-værdi, der beskriver lysets evne til at gengive farver, er på 80. Det er “standarden” for almindeligt prissatte LED-pærer. HøjereRa-værdi = højere pris. Sollys har en Ra-værdi på 100 og glødepærer 99.

Du kan finde mere info om de tre nye filament-pærer hos Ledvance.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.