ElbilerTophistorie

Lille boks sikrer at elbilen udelukkende lades op med solenergi

Svenske Charge Amps har bygget en lille styringsboks, der sikrer, at elbilens batteri udelukkende kan fyldes med strøm fra solenergi.

Det kræver et seriøst antal solceller på taget, hvis du er typen der kører meget. Men løsningen er sådan set ganske smart. Svenske Charge Amps har bygget et system der garanter, at det kun er strøm fra solenergi, der tappes fra opladeren.

På den måde kan man lave sit eget “økosystem”. Et system der lader bilen med – når investeringen i solceller er glemt – “gratis” strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet satser ikke kun på private, men mener også, at Green Charge solenergi-løsningen er ideel for virksomheder og boligforeninger. Her giver det måske lidt mere mening, da eksempelvis virksomheder på den måde kan tilbyde opladning af gæsternes elbiler.

– Charge Amps er på en mission om at skabe en bæredygtig og lysere fremtid. Det gør vi ved at fremme overgangen til fuldt elektriske flåder på vejene i hele Europa. For at opnå dette skal opladning af elbiler være tilgængelig, smart, bæredygtig og nem, og vi arbejder hele tiden på måder at sikre, at vi er på forkant med alle fire parametre. Det er derfor, vi introducerer Green Charging. En enkel, bæredygtig og omkostningseffektiv måde at oplade din bil på ved hjælp af solenergi, siger Anders Bergtoft, CEO hos Charge Amps.

Set i lyset af antallet af soltimer i Danmark er det heldigvis også muligt at indstille systemet, så den billige solenergi toppes med strøm fra elnettet.

solenergi
Amp Guard-boksen taler med en dedikeret app.

Amp Guard, som boksen hedder, bruges sammen med en dedikeret app, hvorfra man kan indstille alle parametre. De tre enheder; solpaneler, boks og app, er alt der behøves for at komme i gang. Læs mere om Green Charging-systemet hos Charge Amps.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.