Pixel
Transport

SpaceX frigiver video fra Tesla i rummet

Er dette verdens mest vanvittige bilreklame?

Elon Musks brugte Roadster transmitterer nu tv-billeder fra rummet, og SpaceX har lavet noget der ligner verdens mest ekstravagante bilreklame. Bilen, der blev løftet ud i rummet i forgårs af raketten Falcon Heavy, verdens pt. mest kraftige raket, er på vej længere ud i rummet, men vil blive ved at sende billeder. Bilen sidder på rakettens sidste del, og er beviset på, at Flacon Heavy kan løfte endog meget tunge ting ud i rummet – noget, der er nødvendigt for en rejse til Mars. Ombord i bilen sidder Spaceman – en dummy i rumdragt, der i øvrigt lytter til David Bowie’s

Missede Mars

Egentlig var det meningen, at bilen skulle have været i kredsløb om Mars, men på grund af en regnefejl hos SpaceX ender den nu i stedet ude i asteroidebæltet, og kan risikere at kollidere med en asteroide. Kommer den levende igennem den voldsomme stråling uden at kollidere med noget, vil den dog gå i kredsløb om Mars.

Bare for sjov

Kritikere har bemærket, at det er spild af resourcer at sende en bil ud i rummet, ikke desto mindre virker det som om, stuntet alene i PR værdi har været det værd for Musk & Co. – Roadsteren i rummet har været vist på alverdens tv-kanaler og hjemmesider – og den nye video vil formentlig ikke gøre eksponeringen mindre. Mange millioner mennesker vil følge dens rejse de næste måneder, mens den nærmer sig asteroidebæltet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.