×
GadgetsTophistorie

Loewes nye fladskærm har bagside af beton

Tyskerne har netop lanceret deres nye flagskibs-fladskærme, Loewe Stellar, der alle er beklædt med beton.

Den gamle tyske kæmpe Loewe er for alvor begyndt at røre på sig. I sidste måned lancerede de en ny højttaler i samarbejde med fodboldikonet Kylian Mbappé. Nu er de klar med Loewe Stellar – en fladskærm, der er snittet i metal og beton. Ja, rigtig beton.

Det er svært af differentiere sig visuelt som producent af fladskærme; forfra ligner de fleste fladskærme hinanden, nu hvor rammen helst skal være usynlig. Men Loewe har i stedet valg at gøre mere ud af tv’ets bagside.

Loewe Stellar bliver mærkets nye tv-flagskib og er bestykket med de nye MLA OLED-paneler (Micro Lens Array), de er begyndt at lave i hjembyen Kronach. Loewe hævder, at panelet har en lysstyrke på op til 3.000 hits, hvilket er sammenligneligt med andre produkter på øverste hylde. Det understøtter Dolby Vision HDR og man kan game med op til 4K/120Hz.

Men det er bagsiden, der stikker ud. Den er nemlig lavet af beton. Rigtig beton. Og til jer, der bekymrer jer om vægten: Det er ikke nogen tyk betonbagside, så den vejer ikke voldsomt. Men den er tyk nok til, at der opstår forskellige mønstre hver gang betonen hældes i formen, så ikke to skærme er helt ens.

Loewe Stellar
Close-up af betonbagsiden på Loewe Stellar tv’et (foto: iNPUT).

Der er også indbygget en ambient lyskilde langs skærmens nederste kant. Ikke som i Philips Ambilight, men som en behagelig aftenbelysning. Lyset animerer også, når tv’et tændes og slukkes.

Loewe Stellar
Og således ser tv’et ud forfra (foto: Loewe).

Stellar byder desuden på fire HDMI-stik, der alle er HDMI 2.1 kompatible. Lyden kommer fra indbyggede højtttalere, der lan levere op til 200W og via HDMI kan lyden fyres afsted i Dolby Atmos og DTS Play-Fi.

Loewe Stellar kommer i en stribe forskellige størrelser (42, 48, 55, 65, 77, 83 og 97 tommer), men det er ikke dem alle, der er udstyret med MLA panelet, der endnu kun fås i udvalgte størrelser. Udgaverne mellem 55 og 83 tommer skulle alle være med MLA OLED.

De eksakte danske priser kender vi endnu ikke, men Loewe plejer ikke at kunne findes blandt ugens slagtilbud. Det siges, at der skal lægges 19.999 euro på disken, hvis man vil have 83-tommer udgaven med sig hjem. Altså knapt 150.000 kroner. Der er ikke noget at sige til, at Loewe ofte kaldes for tyskernes B&O …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.