fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Tyskernes B&O er gået konkurs

Det næsten hundrede år gamle firma Loewe, der laver luksus-tv og -audio, må dreje nøglen om. Det er ikke lykkes at finde en løsning med kreditorerne.

Den tyske tv- og audiospecialist Loewe, der ligesom vores egen B&O laver lyd- og tv-produkter i luksusklassen, er gået konkurs. Firmaet gik i betalingsstandsning i maj måned og har haft indtil 1. august til at finde en aftale med kreditorerne. Det er ikke lykkedes og derfor tager ledelsen nu konsekvensen og lukker allerede 1. juli ned for firmaet, meddeler Spiegel Online. Dermed slutter næsten hundrede års tysk hifi-historie.

– Af hensyn til insolvensloven er vi forpligtet til at beskytte vores kreditorer ved midlertidigt at suspendere operationer den 1. juli 2019 med den mindst mulige omkostningsbyrde, siger administrerende direktør Ralf Vogt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Loewe har længe været plaget af økonomiske problemer. I 2013 blev det tyske firma reddet fra konkurs af det München-baserede investeringsfirma Stargate Capital. Firmaet har tidligere pantsat sit brand til det engelske holdingselskab RiverRock som modydelse for et lån. Men et yderligere lån på ni millioner euro, som ville have holdt tyskerne ovenvande, i hvert fald for en stund, blev nægtet af RiverRock, hvorfor firmaet må lukke og slukke. De cirka 400 ansatte er blevet informeret om situationen.

Ifølge tyske medier fortsætter Loewe med at lede efter nye investorer, men af hensyn til de nuværende kreditorer lukker Loewe ned for al produktion.

Loewe blev oprettet af brødrene dr. Siegmund og David Ludwig Loewe i Berlin i 1923.

Back to top button