×
ElbilerTophistorie

Luksus-elbil fra Maserati bliver en kompakt SUV

Det italienske ikon Maserati har afsløret Grecale, en kompakt SUV der bliver fuldt elektriske luksusbil. Den kommer på gaden i 2023.

Italienske Maserati har netop præsenteret Grecale, en spritny SUV der vil kunne fås med forskellige drivlinjer. Deriblandt en fuldt elektrisk udgave, der kommer på gaden til næste år. Den bliver spydspids i Maseratis ambition om at skrotte fossilbilerne inden 2030.

Den elektriske udgave får navnet Maserati Grecale Folgore. Folgore betyder “lyn” på italiensk og det bliver navnet på alle bilproducentens elbiler.

Bilen skal ud og konkurrere mod andre luksus-elbiler som eksempelvis Porsche Taycan, BMW iX, Mercedes EQE og Audi e-tron.

Italienerne holder stadig kortene tæt ind til kroppen, når det handler om tal på Grecale Folgore. De afslører dog, at den – som de fleste andre elbiler i dag – vil være baseret på 400-volt arkitektur. De fortæller også, at den vil blive bygget på en dedikeret platform og ikke nødvendigvis den elbilsplatform, som moderselskab Stellantis benytter.

Maserati Grecale
Et kig indenfor (i fossiludgaven).

Indenfor drives infotainmentsystemet af Maseratis eget styresystem. Om det følger med i den elektriske vides ikke, men den udgave, Maserati har vist frem, har en “koøje-display” i midten, camoufleret som et ur. Det fungerer principelt som et smartwatch med forskellige urskiver. Herfra kan den digitale assistent også tilgås.

Maserati Grecale Folcore bliver dog ikke Maseratis første elbil. Allerede i år kommer den første opg det bliver sandsynligvis en Folcore-udgave af GranTurismo sports coupe eller deres GranCapriolet. De er begge i pipeline. Senere kommer også en elektrisk udgave af Levante.

Der er flere billeder, men meget lidt info om Grecale Folcore på Maseratis hjemmeside. Man kan dog skrive sig op til nyheder per email.

Maserati Grecale
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.