Teknologi

Margrethe Vestager indstiller sigtet på Apple Pay

Insisterende notifikationer på Margrethe Vestagers iPhone har fået hende til pudse sine folk på Apples betalingstjeneste Apple Pay.

Margrethe Vestagers iPhone bliver ved med at minde hende om, at hun bør oprette en Apple Pay-konto. Nu vil den danske kommissær undersøge, om Apples ”venlige påmindelser” er et problem for andre kortudbydere, skriver Bloomberg.

I et interview med nyhedstjenesten bekræfter Vestager, at hendes folk i øjeblikket tager et nærmere kig på Apple Pay.

– Vi vil gerne kunne forstå, hvordan Apple giver plads til konkurrenternes betalingssystemer, når de selv har et betalingssystem, der er ganske insisterende på at blive installeret på din telefon. Jeg har stadig røde notifikationsikoner på telefonen. Min telefon fortæller mig, at ”jeg ikke føler mig komplet, fordi du ikke har installeret Apple Pay-systemet,” siger Margrethe Vestager til Bloomberg.

I forvejen kigger Vestagers folk på Apples App Store-politik, foranlediget af Spotify, ligesom Apple kæmper mod EU i en kolossal skattesag, der kan koste Cooks tropper voldsomme 13 milliarder euro – 97 milliarder danske kroner.

En række banker har også klaget over Apples begrænsninger på NFC-chippen i iPhone, der kun kan bruges med Apples egen betalingstjeneste. Apple hævder at det skyldes sikkerhed.

Vestager har også fokus på Facebooks kommende betalingsløsning, Libra. Hun siger i interviewet, at hun har ”en meget stor interesse i betalingsløsninger, uanset hvem der foreslår dem”.

– Bekvemmelighed kan komme med en meget stor pris, hvis den lukker for konkurrencen. For i sidste ender du muligvis nødt til at betale en højere pris enten med hensyn til penge, gebyrer eller med hensyn til data. Det er fordelagtigt for forbrugerne, at forskellige betalingssystemer kan arbejde sammen, siger Vestager.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.