TeknologiTophistorie

Vestager og EU indleder monopolsag mod Apple Pay

Efter mere end to års undersøgelser har Margrethe Vestager og EU nu officielt indledt en monopolsag mod Apple Pay.

I hælene på den nye EU-lov om digitale markeder, Digital Markets Act, åbner EU nu endnu en sag mod Apple. Denne gang er det ikke App Store, der er under beskydning, men derimod Apple Pay. Igennem mere end to år har Vestagers folk haft betalingstjenesten under luppen, og nu indledes monopolsagen altså officielt.

Det er klager over, at NFC-chippen i iPhone kun kan bruges med Apples egen betalingstjeneste, der har fået Vestager i angrebsposition. Dermed udelukkes andre betalingsløsninger nemlig fra at kunne bruges optimalt med iPhone. Apple argumenterer med, at det er et spørgsmål om sikkerhed, men den køber Vestager ikke.

“Beviser i vores sagsakter indikerer, at Apples adfærd ikke kan retfærdiggøres af sikkerhedsmæssige bekymringer.” Sagde Margrethe Vestager på et pressemøde. “Vores undersøgelse til dato har ikke afsløret nogen beviser, der peger på en væsentlig højere sikkerhedsrisiko”.

Ultimativt skal NCF-chippen altså åbnes for konkurrenter som Google Pay og endda danske Mobilepay. Det skal gøres muligt at foretage kontaktløse betalinger via iPhone via tredjepart. I øjeblikket giver Apple kun adgang til NFC-antennen under stramme vilkår og mod et gebyr, som omkring 2.500 banker og 250 fintech-firmaer har accepteret. Hvis en virksomhed ikke lever op til disse standarder, bliver antennen blokeret.

Apple Pay er kun en løsning i et åbent felt …

Ifølge Apple er de strenge standarder indført for at sikre, at de betalingsdata, iPhone-indehavere samler, er beskyttet mod hackere. Repræsentanter fra virksomheden peger på forskning fra 2016, foretaget af Europol, som viser, hvordan hackere har været i stand til at stjæle kortdata fra smartphones med mindre strenge sikkerhedsforanstaltninger.

Apple insisterer også på, at Apple Pay blot er én betalingsløsning i et åbent felt.

“Apple Pay er kun én af mange muligheder, der er tilgængelige for europæiske forbrugere til at foretage betalinger, og har sikret lige adgang til NFC, samtidig med at det sætter brancheførende standarder for privatliv og sikkerhed,” siger en talsmand for virksomheden.

EU er i disse uger ved at lægge sidste hånd på Digital Markets Act, der også rammer Apple hårdt. Den vil betyde store ændringer for både App Store, iMessage, FaceTime og Siri.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.