×
Mobil og tablets

Mattel View-Master VR

Vi er mange, der husker den ikoniske View-Master og dens pseudo-3D-turistbilleder fra 1970’erne. Nu er legetøjsgiganten Mattel gået sammen med Google, for at puste nyt liv i legetøjet – denne gang opdateret til tidsvarende teknologi i form af VR. Den nye View-Master benytter Googles Cardboard-teknologi til at kombinere Virtual Reality og Augmented Reality, og virker sammen med både iPhone og Android-smartphones.

View-Master VR er noget mere behagelig at bære end papæsken Knox V2, som vi også tester. De områder, der kommer i kontakt med ansigtet er svøbt i blødt gummi, der både er betydeligt mere behageligt, men også er bedre til at lukke lys og andet visuelt støj ude.

Mobilen ligger også markant bedre beskyttet i View-Master-modellen. Et smart klemmesystem holder mobilen helt fast – og har man en mobil (Android, iOS eller Windows) på mere end 4 tommer behøves der ikke adapter. Det er godt lavet. View-Master er naturligvis også langt mere holdbar end papæsken fra Knox V2 – og med en pris på bare en hundredelap mere, er View-Master et noget bedre køb.

view-master-expansion-kits_2

Som de af os, der kan huske 1970’erne ved, så har View-Master en historie der skal leves op til. Derfor har Mattel snittet et helt økosystem omkring brillen, i form af softwarepakker og digitale billedhjul. Der er i skrivende stund udgivet tre forskellige pakker. En tager dig ud i rummet og gør det muligt at se rumskibe i 3D. En anden, der er lavet sammen med National Geographic, viser dyreliv på savannen, i Amazonas og den australske bush. Den sidste pakke hedder Destinations og giver dig en virtuel tur rundt i New York, London og Inka-byen Chichen Itza. Bevares, grafikken er ikke just imponerende, og jeg vil tro at indholdet primært retter sig mod et yngre segment (og så er teksterne i øvrigt på engelsk), men pakkerne viser vejen og det er fedt med indhold til brillen. Pakkerne kan både købes fysisk og som apps. Derudover kan View-Master VR naturligvis bruges sammen med alle Google Cardboard-kompatible apps fra App Store og Google Play.

2016_0418_viewmaster_02

Vil du bare snuse lidt til vr på mobilen, kan vi varmt anbefale View-Master VR. Den er holdbar, den er behagelig at bære og den er kompatibel med alle typer smartphones. Hvad den mangler i indhold – Samsungs Oculus-aftale er altså bare i særklasse – kompenserer den for med sine egne softwaretitler. Men bedst af alt, så er den billig – og der er ingen grund til at købe sig fattig i mobilbaseret virtual reality, når den ægte vare i form af HTC Vive og til dels Oculus, er lige om hjørnet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.