×
TeknologiTophistorie

Stigning i smadrede fladskærme skyldes virtual reality

Historier om virtual reality-brugere, der ødelægger ejendom og lider alvorlige skader, er blevet mere almindelige.

Pas på, hvis du ifører dig et virtual reality-headset. Forsikringsselskabet Aviva hævder nemlig, at der er i 2021 var en stigning på 31 procent i antallet af hjemmeulykker, der involverer VR-headset. Siden 2016 er der kommet svimlende 68 procent flere sådanne sager, skriver The Guardian.

– Efterhånden som nye spil og gadgets bliver populære, ser vi ofte dette skinne igennem i påstandene fra vores kunder, fortæller Kelly Whittington fra Aviva til avisen.

Efterhånden som VR-headset bliver mere og mere populære, er historier om brugere, der ødelægger ejendom og lider alvorlige skader, også blevet mere almindelige. Aviva har set påstande om, at flere kunder ødelægger deres tv-skærme, møbler og boligindretning, mens de bruger deres virtual reality-headset.

– Disse enheder kan være en stor kilde til sjov. Men vi vil opfordre folk til at være opmærksomme på deres omgivelser og tage et kig på deres forsikring for at sikre, at den passer til deres behov.

Det er langt fra første gang, at underholdnings-teknologi er skyld i skader. I slutningen af 00’erne var det Wiimote, der ofte var på afveje. Fjernbetjeningen til Apple TV har fået samme skudsmål.

– Tidligere har vi set lignende tendenser, der involverer konsoller med controllere, fitnessspil og endda flyvende fidget-spinnere, fortæller Kelly Whittington.

Herfra skal der lyde et godt råd. Selv om du måske er i en lystig danskeklub i metaverset, så husk på, at du i det virkelige liv er derhjemme. Omgivet af dyre ting …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.