×
ElbilerTophistorie

Mercedes klar med dansk pris på EQB

Den syv sæder store Mercedes EQB har en rækkevidde på op til 420 kilometer og lanceres i Danmark til priser fra 461.000 kroner.

Endnu en ny model fra det fuldt elektriske Mercedes-EQ er klar til lancering i Danmark, og denne gang gælder det en model, som især henvender sig til familien – nemlig Mercedes EQB, der fås med op til syv sæder.

Den ny EQB kommer i første omgang til Danmark med to forskellige motorvarianter, som begge har firehjulstræk, og priserne starter ved 461.000 kroner.

EQB 300 4MATIC yder 228 hestekræfter, mens EQB 350 4MATIC leverer 292 hestekræfter. Begge udgaver er udstyret med et 66,5 kWh stort batteri, der giver en rækkevidde på op til 420 kilometer (WLTP) på en fuld opladning.

Ladeeffekten er på beskedne 100 kW, så det tager omkring en halv time at lade batteriet fra 10 til 80 procent ved en hurtig- eller lynlader. En fuld opladning med en 11 kW hjemmelader tager omkring seks timer.

Til gengæld har Mercedes EQB et relativt højt udstyrsniveau, der blandt andet tæller LED High Performance forlygter med automatisk fjernlysassistent, parkeringspakke med sensorer for og bag, integreret bakkamera og 18” letmetalfælge som standard. Sikkerhedsfeatures som Active Lane Keeping Assist og Active Brake Assist er også standard.

Mercedes EQB
Er det en UFO? Et kig indenfor i Mercedes EQB.

I kabinen finder man desuden ambientebelysning med 64 farver, digital instrumentering med to 10,25” touch-skærme samlet i ét stort Widescreen Cockpit, hvor du også finder det intelligente MBUX system med navigation med Electric Intelligence, som optimerer køreturen i forhold til rækkevidde og opladning.

Den ny EQB lanceres i Danmark til priser fra 461.000 kroner for EQB 300 4MATIC og 476.000 kroner for EQB 350 4MATIC. Den tredje sæderække, som øger antallet af siddepladser fra fem til syv, kan tilkøbes for 12.334 kroner.

De to ekstra pladser på tredje sæderække er skabt til personer med en højde på op til 165 centimeter, ligesom der også kan monteres barnestole. Når den tredje sæderække ikke anvendes, foldes den sammen i bunden af bagagerummet. Det har i øvrigt lav læssekant og en kapacitet på 495 til 1.710 liter eller 465 til 1.620 liter afhængigt af, om bilen bestilles med fem eller syv sæder.

Mercedes EQB
Tredje sæderække er til personer under 165 centimeter.

Med i prisen følger også ét års gratis abonnement på Mercedes me Charge. Abonnementet giver adgang til omkring 90 procent af alle offentlige ladestationer i Danmark og resten af Europa og gør det muligt at lade til attraktive priser. Derudover medfølger også ét års gratis medlemskab af IONITY-netværket, som gør det muligt at lade til priser fra 2,20 kr. pr. opladt kWh mod en normalpris på 6,20 kr.

Men der er ikke dele hele. Med Green Charging fra Mercedes me garanterer Mercedes-Benz nemlig som noget helt nyt, at al den strøm, som lades igennem Mercedes me Charge, kompenseres med strøm fra vedvarende kilder.

Her er lidt flere billeder af banditten. Den kan nu bestilles hos Mercedes-Benz forhandlere i hele landet.

Mercedes EQB
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.