fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

6 nye Mercedes-elbiler de næste to år

Mercedes-Benz har afsløret adskillige protyper på kommende elbiler. I løbet af de næste to år kommer der seks nye elektriske modeller.

I oktober lancerede Mercedes-Benz sin Electric First strategi, og man må sige at de tager den alvorligt. Inden for de næste to år planlægger tyskerne at sende hele seks nye elbiler i produktion. Prototyperne på tre af dem er endda så langt fremme, at Mercedes-Benz kan vise dem frem for offentligheden. Se billeder længere nede i artiklen.

I skrivende stund har Mercedes-Benz sendt to elbiler på markedet, nemlig SUV’en EQC, der med 176 solgte eksemplarer herhjemme er en … lunken succes, samt “minibussen” EQV, der lige er rullet ud til forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men de kommende år sker der ting og sager. I en pressemeddelelse fortæller Mercedes-Benz, at de planlægger at sende hele seks nye modeller i EQ-familien i produktion i 2021 og 2022, nemlig:

  • EQS – en luksus sedan (første halvdel af 2021).
  • EQA – en kompakt SUV (i 2021)
  • EQB – endnu en kompakt SUV (2021)
  • EQE – en business sedan (2021)
  • SUV-varianter af EQS og EQE (2022)

Det vides ikke om alle modeller kommer til Danmark – eller Europa. Eksempelvis skal kun EQS og EQA samles i Tyskland; resten samles i Kina eller USA.

– Med sin ‘Electric First’-strategi er Mercedes-Benz på vej mod CO2-neutralitet. Vores køretøjsportefølje bliver elektrisk og dermed også vores globale produktionsnetværk med køretøjs- og batterifabrikker. Vi agter at være førende inden for e-mobilitet og især fokusere på batteriteknologi. Vi har en omfattende tilgang, der spænder fra forskning og udvikling til produktion, fortæller Markus Schäfer i forbindelse med annonceringen.

Mercedes-Benz har også tidligere annonceret sit eget proprietære MB.OS-operativsystem, en softwareplatform, der vil blive udviklet internt og rullet ud i 2024, hvilket muliggør hyppige Over The Air-softwareopdateringer, som Tesla har gjort til standard.

I forbindelse med nyheden har Mercedes-Benz udsendt en række billeder af de seneste præ-produktionsmodeller af de elektriske biler – dog stadig camoufleret. Klik for at forstørre …

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQB

Mercedes Benz EQA

Back to top button