×
ElbilerTophistorie

Mercedes EQB er en elektrisk SUV med plads til syv

Mercedes har afsløret en ny elektrisk SUV med plads til syv personer. Den nye Mercedes EQB kommer på vejene senere på året.

I morgen åbnes Shanghai Motor Show 2021 og derfor vælter det ud med elbilsnyheder i disse dage. Således har Mercedes-Benz netop præsenteret det seneste knopskud i EQ-serien, nemlig Mercedes EQB, der er en fyldig SUV med plads til syv personer. Den er indtil videre kun lanceret i en “kinesisk” udgave til markedet derovre, men senere på året kommer den også til Europa. Den vil blive bygget i Ungarn.

Mercedes EQB er, som navnet antyder, en elektrisk udgave af dieselmodellen GLB. Designet er der ikke ændret meget ved; kun fronten er der pillet ved, idet den har fået en “tilstoppet” grill. Bilen er stadig temmelig firkantet, hvilket betyder bedre plads til passagererne på bagerste sæderække.

EQB’en har nemlig plads til syv passagerer, og som en mulighed kan midterste række forskydes 14 centimeter i længderetningen for bedre fleksibilitet.

Ifølge pressemeddelelsen vil EQB komme i flere forskellige versioner med enten for- eller firehjulstræk. Indstigningsmodellen i Europa får en drivlinje med 288 hestekræfter, en batteripakke på 66,5 kWh og en rækkevidde på 420 kilometer (WLTP). Forbruget er angivet til 19,2-18,1 kWh/100 km.

Mercedes forventer at EQB 350 4Matic-modellen bliver den mest populære i Europa. Den kan oplades med 11 kW i garagen og op til 100 kW (DC) på farten. En særlig version med længere rækkevidde lanceres senere, lover Mercedes.

Priserne er der endnu ingen detaljer om, men den bliver med garanti billigere end det nærmest overdrevne flagskib Mercedes EQS, der blev præsenteret forleden. Her er et par ekstra billeder af den nye model (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.