Gadgets

Microsoft laver ny Android-smartphone – Surface Duo

Microsoft tog fusen på alt og alle, da de præsentede Surface Duo; en Android-baseret smartphone med to skærme.

Microsoft er tilbage på smartphonemarkedet. Med en Android-baseret telefon med to skærme. Surface Duo kommer på markedet i efteråret 2020, men Microsoft viste den frem i dag på sit årlige Surface-event i New York.

I modsætning til Samsung og Huawei satser Microsoft ikke på én foldbar skærm, men derimod to separate skærme, der kan arbejde sømløst sammen. Et design, der går igen på et andet af aftenens nye produkter, Surface Neo.

Duo har to 5,6 tommer store skærme, der kan roteres 360 grader, så den kan åbnes fuldstændig som en miniaturetablet. Der kan afvikles separate apps på hver enkelt skærm – eller den ene skærm kan bruges som tastatur eller game controller. 

Surface Duo
Microsoft Surface Duo.

Ifølge amerikanske Wired ligger der en Snapdragon 855-processor i hjertet af Surface Duo, men generelt er specifaktionerne endnu ikke fastlagt. Det er eksempelvis uvist om telefonen vil have et kamera på bagsiden.

Surface Duo må siges at være noget af en overraskelse fra Microsoft, der historisk har haft det endog meget svært med mobiltelefoner. Trods gentagende forsøg på at få en fod ind på markedet aflivede firmaet sin Windows Phone-platform tilbage i 2017.

Herunder kan du se en video med præsentationen af Microsoft Surface Duo. Den varer 5 minutter:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.