×
TeknologiTophistorie

Microsoft udskyder udskældt AI-funktion

Når Microsoft Copilot-enhederne lanceres bliver det uden den kontroversielle Recall AI-funktion, der optager brugerens aktiviteter.

Efter en mildest talt voldsom kritik fra medier og forbrugere, har Microsoft valgt at udskyde en af sine nye AI-funktioner i Copilot-enhederne. Nemlig den såkaldte Recall funktion, der skulle hjælpe brugere med at “huske” alle tidligere aktiviteter – ved at optage alt, hvad brugeren gør i realtid. 

Funktionen er blevet skældt ud for at være både invaderende og en bombe under privatlivets fred. Nu fjernes den fra første sending af Copilot+ pc’er den 18. juni.

Microsoft trækker dog ikke stikket på Recall. I stedet lover de at gøre det nemmere at slå den til og fra, når den kommer.

“Vi har hørt et klart signal om, at vi kan gøre det nemmere for folk at vælge at aktivere Recall på deres Copilot+ pc og forbedre beskyttelsen af ​​privatlivets fred og sikkerhed,” skriver Microsoft i en notits.

En af forbedringerne er, at funktionen ikke per automatisk er slået til. I stedet skal brugerne nu selv aktivere den. Derudover bliver Recall nu lagt ind under Windows Hello ansigtsgenkendelsen, så sikkerheden højnes.

Recall

“For det tredje tilføjer vi yderligere lag af databeskyttelse, herunder “just in time”-dekryptering beskyttet af Windows Hello Enhanced Sign-in Security (ESS), så Recall-snapshots kun dekrypteres og er tilgængelige, når brugeren godkender. Derudover krypterer vi søgeindeksdatabasen,” skriver Microsoft.

Når Microsoft har fået implementeret de nye sikkerhedstiltag, vil funktionen blive gjort tilgængelig for medlemmer af deres Windows Insider Programme. Det vl ske inden for de næste uger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.