×
TeknologiTophistorie

Ny Windows-funktion optager alle dine aktiviteter

Den nye Recall funktion bruger AI til at gemme data om alle dine aktiviteter på computeren.

Microsoft har netop afsløret en kontroversiel Windows AI-funktion, der hjælper brugere med at “huske” alle tidligere aktiviteter – ved at optage alt, hvad brugeren gør i realtid. Microsoft forklarer på sin hjemmeside, at funktionen, der kaldes ‘Recall’, tager “billeder af din aktive skærm med få sekunders mellemrum”.

“Billederne er krypteret og gemt på din pc’s harddisk,” fortsætter beskrivelsen. “Du kan bruge Recall til at finde det indhold, du har set på din pc ved hjælp af søgning eller på en tidslinjelinje, der giver dig mulighed for at rulle gennem dine snapshots.”

Men ikke nok med det. Takket være AI genererer Recall også on-demand transskriptioner og oversættelser af eksempelvis videomøder, ligesom der kan leveres en kontekst for, hvad du foretog dig på et givent tidspunkt. Det skriver websitet Ars Technica.

Ars fremhæver samtidig problematikken i, at enhver der måtte få adgang til brugerens profil på computeren også vil få adgang til tidslinjen med disse optagelser.

I forsøg på at dæmpe nogle af disse bekymringer ser Microsoft ud til at have taget ekstra skridt for at holde Recall-dataene låst og privat for brugerne.

“Recall-skærmbilleder er knyttet til en specifik brugerprofil, og deler dem ikke med andre brugere, gør dem tilgængelige for Microsoft at se eller bruger dem til at målrette annoncer,” skriver virksomheden på sin hjemmeside. “Skærmbilleder er kun tilgængelige for den person, hvis profil blev brugt til at logge ind på enheden”.

Recall-funktionen er en del af den nye Copilot+ standard, som blev lanceret forleden. Den er endnu i beta.

Læs også: Næste generation af Windows PC’er har vild batteritid og ydeevne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.