×
TeknologiTophistorie

Minister slår fast: Ingen statslig udvikling af dansk ChatGPT

Flere lande udvikler egne sprogmodeller, men digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) afviser en dansk version af ChatGPT.

Flere lande er i færd med at udvikle egne, lokale sprogmodeller baseret på ChatGPT, men tidligere overvejelser om en dansk model bliver nu lagt i graven.

Det har digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) slået fast overfor Børsen.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V). Foto: Steen Brogaard, regeringen.dk

“Jeg er liberal. Jeg tror på, at det er markedet, der vil kunne udvikle de bedste, mest effektive og billigste løsninger,” udtaler hun til avisen.

Baggrunden er et forslag fra SF, der mener at Danmark bør udvikle sin egen sprogmodel, så vi ikke er afhængige af de amerikanske techgiganters AI-indtog. De mener at AI snart vil være kritisk infrastruktur, på lige fod med vandforsyning og vejnettet, hvorfor vi som nation bør have fuld kontrol.

Fuld fart på udviklingen

Udviklingen af den kunstige intelligens fortsætter ufortrødent. Forleden kunne OpenAI, firmaet bag ChatGPT, fremvise modellen Sora. En model, der kan omdanne tekstinput til fotorealistiske videoer. ChatGPT gør også sit indtog i alverdens enheder. Blandt andet er det på vej til vores biler.

Naturligvis er vores telefoner også efterhånden gennemsyret af AI. Samsungs seneste flagskib, S24-serien, er også spækket med kunstig intelligens.

Marie Bjerre afviser ikke overfor Børsen, at en statslig model kan komme på tale i fremtiden. Open-source sprogmodeller vil mindste behovet for at udvikle en model fra bunden. Og formodentlig nedbringe prisen betragteligt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.