×
GadgetsTophistorie

Næste generation af Windows PC’er har vild batteritid og ydeevne

Næste generation af Windows PC'er får lang batteritid, vild ydeevne og mange AI-funktioner, takket være ARM-baserede Snapdragon X chips.

Qualcomms serie af Snapdragon X-chips markerer en ny start indenfor bærbare Windows computere. Microsoft, Lenovo og Samsung m.fl. tager springet over til ARM-baserede processorer, med Snapdragon X Elite og Snapdragon X Plus.

Ifølge Microsoft er Snapdragon X Elite op til 58% hurtigere end konkurrenten fra Apple: M3 chippen.

Læs mere om dette her: Snapdragon X tager kampen op mod Apples M chips.

Herunder har vi kigget på nogle forskellige computere med de nye Snapdragon X-chips, der kører Windows 11 og understøtter CoPilot+.

Lenovo Yoga Slim 7x og Thinkpad T14s Gen 6

Lenovo har lanceret Yoga Slim 7x med den avancerede Snapdragon X Elite chip. Computeren er designet til at byde på de nyeste og mest avancerede AI-funktioner Med en 12-kernet Qualcomm Oryon CPU, Adreno GPU og Hexagon NPU (AI-accelerator) kan Yoga Slim 7x håndtere op til 45 billioner operationer per sekund. Den har en desuden en skarp 14,5″ 3K OLED-touchskærm, avancerede kamera- og lydfunktioner samt op til flere dages batterilevetid. PC’en kan konfigureres med op til 32 GB RAM og 1 TB lagerplads.

For det mere forretnings-orienterede folk, er Lenovo også klar med Thinkpad T14s Gen. 6. Computeren har det klassiske Thinkpad look, men er nu drevet af Snapdragon X.

Yoga Slim 7x vil være tilgængelig fra juni 2024 med en startpris på 10.999 kroner. Danske priser på Thinkpad T14s Gen 6 er endnu ukendte.

Microsoft Surface Pro 11. gen og Surface Laptop 7. gen

Microsoft har annonceret de nye Surface Pro 11. gen og Surface Laptop 7. gen, begge drevet af den kraftfulde Snapdragon X Elite chip, som lover stærk ydeevne og lang batterilevetid. Ifølge Microsoft, kan Surface Laptop 7. gen køre i op til 20 timer på en opladning.

Surface Pro 11. gen kommer fortsat uden tastatur og fungerer lidt som en tablet – tastatur kan dog tilkøbes. Surface Laptop 7. gen fungerer dog mere som en traditionel bærbar computer.

De to computere er designet til at konkurrere med Apples M3-serie og tilbyder avancerede funktioner som AI-drevet ydeevne, kraftig grafik og en god skærm, hvilket gør dem ideelle til både professionel og personlige brug.

Surface Laptop 7. gen starter fra 9.199 kroner med Snapdragon X Plus, 16 GB RAM og 256 GB lager.

Læs mere om de to Surface computere her: Microsofts Copilot+ pc’er er 90 procent hurtigere.

Samsung Galaxy Book 4 Edge

Samsung afslører Galaxy Book 4 Edge Denne innovative pc er designet til at give brugerne en intelligent og problemfri oplevelse takket være avancerede funktioner og teknologier.

Galaxy Book 4 Edge kommer med enten en 14-tommers eller 15-tommers OLED-touchskærm med levende farver og skarp opløsning. Den leveres med op til 16 GB RAM og op til 1 TB SSD-lagerplads.

Galaxy Book 4 Edge 14″ står til 13.499 kroner, mens 16″ udgaven starter fra 14.299 kroner. De forventes at lande på markedet sidst i juni måned.

Læs også: OpenAI klar med ChatGPT-4o

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.