×
TeknologiTophistorie

Microsofts Copilot+ pc’er er 90 procent hurtigere

Den nye serie af Copilot+ PC'er skal give Apple MacBook Air kamp til stregen. De er lynhurtige og de er spækket med AI.

Mens vi andre sov den ud, efter at have set pinsesolen danse, præsenterede Microsoft mandag en helt ny serie af computere under navnet Copilot+ pc. Der er tale om en fællesbetegnelse for enheder, der er udstyret med helt speciel hardware og kunstig intelligens. De loves at være væsentlig mere potente end nuværende computere i samme klasse.

“Copilot+ pc’er giver et kvantespring inden for databehandling med kraft, ydeevne og banebrydende AI-oplevelser,” skiver Pete Kyriacou, CVP for Microsofts hardwaredivision i et blogindlæg. Han skriver også, at de er hurtigere end MacBook Air.

Sammenligningen er selvfølgelig ikke tilfældig. Lige siden Apple lancerede deres egen serie af processorer, har resten af branchen leget fang musen. Og specielt MacBook Air har givet Apple fordelen, når det kommer til salg af bærbare computere.

Anmeldelse: Apple MacBook Air 2024.

Denne første generation af Copilot+ pc’erne debuterer med Snapdragon X Elite- og Snapdragon X Plus-processorer. “Copilot+ pc’er har de mest kraftfulde Neural Processing Units (NPU’er) i pc-kategorien i dag. Med over 45 billioner operationer per sekund driver disse NPU’er helt nye AI-oplevelser,” skriver Microsoft.

Nye Surface-enheder

Det kommer blandt andet de to nye Surface-enheder, der blev præsenteret ved samme lejlighed, til gode. Microsoft hævder, at den nye Surface Pro (11. generation), er hele 90 procent hurtigere end den forrige generation. Den har 13-tommer skærm, 11 timers batterilevetid og op til 1 terabyte lagerplads.

Reklame for den nye Surface Laptop.

Samtidig blev Surface Laptop (7. generation) præsenteret. En reel bærbar konkurrent til MacBook Air med 20 timers batterilevetid og en ydelsesforbedring på 86 procent i forhold til forrige generation.

Begge enheder priser, der starter ved 9.199 kroner, men som hurtigt tæller op, hvis man vil forbedre bestykningen. De kan forudbestilles nu.

Copilot + pc’er i lange baner

I kølvandet på Microsoft præsentation blev der lanceret Copilot+ pc’er fra en stribe af Microsofts traditionelle samarbejdspartnere. Både Asus, Acer, Dell og Samsung har lanceret spritnye Copilot+ enheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.