×
NetflixStreamingTophistorie

Netflix frigiver traileren til Ronja Røverdatter

En ny filmatisering af Astrid Lindgrens kendte eventyr, får snart premiere på Netflix. Første del har nu fået en trailer, som kan ses her.

Det er nok de færreste af os, der ikke har set eller læst Astrid Lindgrens populære eventyr i ét af sine mange varianter. Nu tilføjes en mere, når Netflix fortæller historien i en ny miniserie. Den første halvdel har premiere i marts.

Skulle man ikke være bekendt med historien, så opsummerer Netflix handlingen således; “Ronja Røverdatter følger en rebelsk ung pige, der bliver født ind i en røverbande på en skandinavisk middelalderborg, og hendes eventyr. Da Ronja vokser op, opdager hun den magiske, men farlige skov, der vrimler med mærkelige og mystiske væsener. Alligevel føler hun sig mere hjemme i skoven end bag murene på den enorme borg. Men da Ronja møder den unge dreng Birk fra en rivaliserende bande, bliver det begyndelsen på en mørk familiestrid, og et forbudt venskab opstår – alt imens en berygtet foged dukker op for at rydde skoven for røvere én gang for alle.”

Se traileren til Netflix’ version af Ronja Røverdatter

Det er forfatteren Hans Rosenfeldt, der også skabte den dansk-svenske serie Broen, som har omdannet Lindgrens eventyr til den nye film. Bag kameraet står instruktør Lisa James Larsson, som har stået bag adskillige svenske tv-serier.

Hun udtaler om arbejdet med filmen; “Vi er mange, der er vokset op med Ronja Røverdatter, og vi er utroligt stolte og taknemmelige for den store indsats og det enorme engagement, alle har lagt i projektet. Vi har haft mere end 4000 skuespillere til audition for at finde den rigtige ’Ronja’, og vi har rejst til de mest utrolige steder, Sverige har at byde på – fra slotte i Bohuslän gennem de dybe skove i Dalarna til fantastiske vandfald i Jämtland i jagten på at finde de perfekte lokationer til optagelserne.”

Ronja Røverdatter spilles af den unge Kerstin Linden, som indtager sin første store hovedrolle.

Tilgængelighed

De første seks afsnit i serien får premiere den 28. marts på Netflix. De resterende seks afsnit kommer senere i 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.