×
NetflixStreamingTophistorie

Netflix taber terræn i Danmark

Vi bruger mere tid på streamingtjenesterne, men mindre tid på Netflix, HBO Max og Viaplay. Til gengæld vinder Disney+ stærkt frem.

Vi danskere bruger mere og mere tid med streaming-tjenesterne. Men det er YouTube og de danske tv-kanaler, der går frem, mens Netflix og andre store streamingtjenester mister minutter. Det fremgår af Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse.

Således brugte vi dagligt i gennemsnit næsten seks minutter mere på streamingtjenesterne i 2023 end vi gjorde i 2022. Fra 71 minutter i 2022 til knap 77 minutter i 2023.

Den største udvikling ses hos de tre mest brugte streamingtjenester, skriver DR Analyse. YouTube styrker sin topposition, men også TV 2 Play på andenpladsen og DRTV på tredjepladsen oplever vækst. Det går til gengæld ud over Netflix, der er gået tilbage fra 11,7 minutter pr dansker pr dag til 10,8 minutter. Et fald på knapt 8 procent.

Det er første gang i årevis, at Netflix ikke er med i top tre herhjemme.

Mens også Viaplay, HBO Max og Discovery+ oplever et fald, så kan Disney+ prale med den største procentmæssige fremgang. Fra 4,7 minutter i 2023 til 5,8 minutter i 2023 er en fremgang på hele 23,4 procent.

I alt bruger danskerne godt tre en halv time dagligt på traditionelt tv og streaming. Det er mindre end året før. Det skyldes, at det gennemsnitlige forbrug af traditionelt flow-tv falder med 13 minutter pr. dansker pr. dag fra 2022 til 2023, og det samlede minutforbrug på tværs af streaming og traditionelt tv går dermed to minutter tilbage i 2023.

Hele rapporten Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse, kan hentes her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.