×
Gadgets

Nettet går Star Wars-amok

Så er det i dag, det sker. Det seneste afsnit af Star Wars-sagen, The Force Awakens, får premiere i de danske biografer. Nåede du ikke at sikre en billet til premieren, så kan du trøste dig med, at hele verden er gået Star Wars-amok. Facebook, Spotify, Google og masser af andre har alle sjov fra en galakse lang, langt borte. Vi har samlet det bedste til dig her:

Lightsaber Escape
Der skal efterhånden meget til at imponere os, men det gjorde dette Google Chrome-eksperiment, der tryller din smartphone om til et lyssværd, som du kan bruge til at kæmpe mod stormtropper i browseren på computeren. Du skal bare følge nedenstående link i Chrome-browseren på din smartphone og følge instruktionerne på skærmen. Efter at have kalibreret lyssværdet, er du klar til at gå i kamp mod de onde stormtropper. Prøv selv her: Lightsaber Escape.

Alternative søgeresultater
Apropos Google, så prøv at skrive “A long time ago in a galaxy far far away” (uden citationstegn) i Googles søgefelt. Du kan også bare trykke på dette link: LMGTFY

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 14.46.10
Spotify
Hvis du har været på Facebook de seneste dage, har du sikkert allerede opdaget, at Spotify også er med på løjerne. Musiktjenesten har snittet en app, der snuser i dine musiklister og matcher den med en karakter fra Star Wars-filmene. Men tag dig i agt; der er figurer fra alle filmene, så du risikerer at blive matchet med Jar Jar Binks. Undertegnede ”fik” Qui-Gon Jinn. Jeg ville hellere have Obi-Wan. Prøv selv her: spotify-starwars.com

Facebook profilbillede
Apropos Facebook, så har de gjort det muligt at indsætte et lyssværd på dit profilbillede, så du kan tilkendegive din kærlighed til sagaen. Du vælger selv mellem Kylo Rens og Raes lyssværd og Gå ind på Facebook, så får du tilbudet.

Bedre profilbillede
12278953_10153154185362124_7497849324563567460_nVil du ikke nøjes med Facebooks simple løjer, kan du gøre som undertegnede og forvandle dig til en fuldblods-jediridder. Den officielle Star Wars-app giver dig mulighed for at gå ind og lave en selfie, klædt ud som en karakter fra filmene. Man bestemmer selv baggrund, farve på lyssværd m.m., så man kan placere Boba Fett midt i slaget på Hoth. Herefter tager man et billede af sig selv, og så tryller app’en. Star Wars app’en kan hentes til både iOS og Android.

Jakku Spy VR-eventyr
I samme app kan du gennemføre et virtual reality-eventyr med titlen Jakku Spy. Handlingen udspiller sig på ørkenplaneten Jakku og leder op til begivenhederne i den nye film. Afslutningen må du vente et par dage med; den udsendes i små bidder og i skrivende stund er vi kun nået til afsnit 8 af 9. Historien er bygget op omkring Googles geniale virtual reality-system, Google Cardboard, så har du et par papbriller kan du opleve det i 3D-virtual reality. Har du ikke, kan du stadig følge med i vr – bare ikke i 3D. Star Wars app’en kan hentes til både iOS og Android. Læs mere her.

Julegaver …
kylo_ren_black_seriesStår du og mangler ideer til de sidste julegaver – til andre eller til dig selv, så tjek vores artikel om noget af det superlækre Star Wars-legetøj, der er kommet den seneste tid. Blandt andet denne 37 centimeter høje Kylo Ren-figur, der kan afspille 15 replikker og lydeffekter fra filmen. Figuren er lavet specifikt til Disney Store, så du finder den kun på nettet og i Disney Store på Amagertorv i København. Der er også en fjernstyret flyvende Milennium Falcon-drone … Læs mere her.

BB-8 by Sphero
bb-8Vores eget favoritlegetøj er dog denne sindsygt avancerede robot, modelleret efter R2-D2’s arvtager; droiden BB-8, der introduceres i den nye film. Robotten kan fjernbetjenes via en app på smartphone (iOS og Android, red.) og ruller præcis som originalen fra filmen, men den lystigt bipper. Den er bygget af Sphero, der har specialeret sig i rullende robot-bolde, men det er først med BB-8, at de har set lyset. Læs vores anmeldelse her.

Må kraften være med dig – og skriv meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har fundet sjove Star Wars-ting, som vi har overset!

… og for en god ordens skyld: Her er traileren!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.