×
TeknologiTophistorie

Norlys sluger Ewiis fibernet

De 130.000 fibernetkunder hos Ewii skal have ny leverandør, nemlig den hastigt voksende energi- og telekoncernen Norlys.

Energikoncernen Ewii har valgt at sælge sit fibernet til den hastigt voksende energi- og telekoncernen Norlys. Det betyder, at 130.000 kunder skal skifte leverandør. Det meddeler de to selskaber i dag. Norlys har i forvejen Danmarks største fibernet.

Med købet af Ewiis fibernet kommer Norlys til at dække over en million adresser med fibernet. Handlen forventes endeligt gennemført inden udgangen af 2024.    

– Købet er et led i en langsigtet vækstplan og er et perfekt match til vores eksisterende forretning både forretningsmæssigt og geografisk, siger Niels Duedahl, der er koncernchef i Norlys.

Opkøbet ligger også helt i tråd med den vækststrategi som Norlys har fulgt de senere år. Her har selskabet nemlig opkøbt en række helt store spillere – ikke mindst Telia Danmark, der blev en del af Norlys for knapt et år siden formedelst 6,25 mia. kroner.

Salget af fibernettet skal give Ewii mulighed for at fokusere på udviklingen af ny infrastruktur og aktiviteter, der skal bidrage til at løse klima- og miljøproblemer, oplyses det.

– Vi har nu udrullet fibernet i hele vores ejergeografi og dermed fuldført vores mission på fiberområdet. Frasalget er derfor et logisk næste skridt. Norlys er en naturlig køber, fordi vi som kundeejede selskaber deler de samme værdier, siger Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i Ewii Koncernen.

Norlys er ejet af 800.000 andelshavere, og ud over fiber og telefoni, leverer selskabet også energi, ladestandere og tv til danskerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.