fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Nu har Sonos fået AirPlay 2

AirPlay 2 og Siri er flyttet ind i Sonos i dag takket være en softwareopdatering.

Sonos-ejere har fået en lille gave, i form af en opdatering. I dag har Sonos har fået AirPlay 2. Det betyder, at lyd fra apps på iOS-enheder kan streames direkte til multirumssystemer fra Sonos – det gælder både musik, podcasts, radio, video, lydbøger og meget mere. Sonos lovede under lanceringen af Sonos Beam, at opdateringen ville komme i løbet af juli – og det har de altså overholdt.

Siri på sidelinjen

Opdateringen betyder også, at Siri kan bruges til at starte musik på Sonos-systemet. Men i modsætning til Amazons digitale assistent, Alexa, er Siri ikke integreret dybt i Sonos; i stedet for at kunne tale direkte til højttalerens indbyggede mikrofon, skal kommandoer sendes gennem en iPhone eller iPad. Det er dog ikke Sonos, der er sprunget over, hvor gærdet af lavest, men Apple der nidkært kun lader Siri dybt integreres i egne produkter. Eksempelvis Sonos One-konkurrenten HomePod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har benyttet beta-software fra Sonos til at lege med AirPlay 2-integrationen i en måneds tid og den fungerer helt upåklageligt. Sig “Siri, spil Abba på Sonos” til iPhone eller Apple Watch, så flyder tonerne. Hvis altså du har et Apple Music-abonnement, for det virker (endnu?) ikke med andre tjenester som eksempelvis Spotify. Man kan til gengæld manuelt sætte f.eks. Spotify til at spille på Sonos-højttalerne via AirPlay-ikonet. Eller Youtube, for den sags skyld; det er en funktion, der har været savnet hos Sonos-brugere.

En enkelt højttaler er nok

AirPlay virker på nyere Sonos-højttalere. Det vil sige Sonos Beam, Sonos One, Playbase eller anden generation Play: 5 (klik på linket for at læse vores anmeldelse af de enkelte højttalere).

Én enkelt højttaler med AirPlay 2-understøttelse er nok til at streame indhold til hele Sonos-systemet og alle Sonos-højtalere, så du ikke er lukket helt ude af det gode selskab, hvis der er længe siden, du har været på Sonos-indkøb. Eller hvis du vil samle højttalere fra forskellige producenter i et fælles multirumssystem.

Sonos Airplay
Det kræver en nyere Sonos-højttaler, som for eksempel Sonos One, at bruge AirPlay 2.

Vil du vide mere om AirPlay 2 og hvad Apples nye multirumsteknologi kan tilbyde, så tjek vores guide: Apple AirPlay 2 – hvad er det og hvad kan det?

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button