fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Nu i Danmark: Apple er klar med EKG på Apple Watch

Apple har netop frigivet WatchOS 5.2, der åbner for EKG appen i Danmark

Da Apple lancerede sit Apple Watch Series 4 var en af de store nyheder, at du nu ville kunne bruge dit ur til at tage EKG’er, ligesom det ville kunne advare om hjerteflimmer (AFib). Den slags funktionalitet kræver dog godkendelse fra myndighederne i de enkelte lande, så selvom funktionen kom i USA fra starten, var den ikke at finde i EU, da et EU land først skal godkende funktionen før den kan tillades i hele Unionen. I denne uge kom så iOS 12.2 og i den fandt små nysgerrige pilfingre beviser på, at den nye udgave af WatchOS åbner op for funktionen. Og her til aften kom så nyheden officielt fra Apple; Den nye opdatering rulles ud nu, og med den åbnes muligheden for at lave EKG på uret.

Har allerede reddet menneskeliv

Funktionen med måling af EKG giver ikke bare brugeren mulighed for at lave et EKG – uret giver også aktivt besked, hvis der over en periode måles såkaldt AFib – altså en uregelmæssig hjerterytme. Og det har vist sig at være en rigtigt vigtig funktion, da flere amerikanere allerede har været ved lægen fordi de har fået advarsel fra deres Apple Watch. Herunder kan du se en af videoerne, Apple har lagt på YouTube med folk, der er blevet opmærksomme på problemer på grund af deres Apple Watch:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemresearchet funktionalitet

Når man begynder at “lege” med funktioner som kan have direkte indvirkning på, hvordan folk ser på deres helbred og potentielt kan få falske resultater, så kræver det at man sikrer sig. Derfor har Apple inden lanceringen af funktionen i USA lavet undersøgelser med i alt mange tusinde deltagere for at teste funktionerne. Blandt andet lavede de flere undersøgelser med 2000 deltagere, hvoraf 15% tidligere var diagnosticeret med AFib. EKG appen på Apple Watch viste en præcision på 98,3%. Apple er da også selv ganske overbeviste om, at funktionen vil kunne hjælpe brugerne.

“Vi er overbeviste om at disse funktioner vil kunne hjælpe brugerne med at have mere velinformerede samtaler med deres læger. Med EKG appen og funktionen med advarsler om irregulær hjerterytme kan brugerne nu bedre forstå forskellige aspekter af deres helbred,” siger Apples vicedirektør indenfor sundhed (og i øvrigt læge) Sumbul Desai.

Sådan får du den nye EKG funktion

Hvis du har et Apple Watch Series 4 skal du opdatere det til den nye version af WatchOS, version 5.2, der netop er offentliggjort. Efterfølgende vil uret gennemgå en opsætning af EKG funktionen – og så er du klar til at prøve at tage dit første EKG. Opdateringen burde dukke op indenfor de nærmeste timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button