Gadgets

WatchOS 5.1.2 er ude – men EKG er spærret i Danmark

Apple har i dag opdateret Apple Watch med EKG-funktion. For amerikanere. Og der er ikke umiddelbart nogen vej ind for danskere.

Apple har her til aften dansk tid frigivet watchOS 5.1.2, der aktiverer den berygtede EKG-funktion. I hvert fald for amerikanere. Funktionen kræver nemlig godkendelse af myndighederne, hvorfor det kan tage en rum tid inden vi danskere får lov til at lege med. Oprindeligt gik de rygter om, at spærringen kunne undgås ved at skifte Område til USA, men den går ikke. Apple har sikret sig, at funktionen slet ikke kan tilgås uden for USA.

Til gengæld får vi danske Apple Watch-ejere – lige som alle andre – glæde af en række andre små-opdateringer. Den nye Infograf-urskive har fået flere komplikationer, nemlig Find Venner, Home, Mail, Kort, Beskeder, Telefon og Remote. Men stadig ingen Podcasts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opdateringen ændrer også på, hvordan billetter virker med Wallet-app’en, idet understøttede billetter nu selv popper op, når uret holdes hen til en trådløs kortlæser.

Undertegnede har fulgt alle “opskrifter” slavisk, men EKG-app’en dukker ganske enkelt ikke op på uret. Og efter lidt søgen på nettet fandt jeg følgende på websitet 9to5Mac:

“There is currently no known method for making the ECG app available for owners of non-US hardware.”

Jeg håber, jeg tager fejl – og er der en af vores læsere, der “knækker nøden”, så hjælp os andre igang ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

EKG står for Elektrokardiogram og er en af de helt store nye funktioner i den nyeste Apple Watch. Det er første gang at en så relativt billig gadget er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder til at lave en EKG, der rent faktisk kan bruges til andet end pjank. Ærgerligt nok kræver den så også godkendelse herhjemme – og det kan jo godt tage tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elektrokardiogrammer viser, kort sagt, hjertets spændingsforskelle og kan opdage uregelmæssigheder i hjertet.

Back to top button