fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Næste Apple Watch kan måle ilt i blodet

EKG-funktionen har været et stort hit på Apple Watch. Næste skridt er måling af ilt i blodet, viser kodestumper fra iOS 14.

Apple udvikler på mindst to nye sundhedsrelaterede udvidelser til et kommende Apple Watch. Det afslører kodestumper fra iOS 14, som websitet 9to5Mac har haft mulighed for at kigge på. Den mest interessante er muligheden for at måle iltprocenten i blodet. 

Iltmætningen i blod skal helst ligge mellem 95 og 100 procent. Er den lavere end 80 procent kan det gå ud over både hjerte og hjerne. Risiko for åndedrætsbesvær eller hjertestop er almindelig efter fortsat lav iltmætning i blodet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge websitet arbejder Apple på en ny notifikation, der skal advare brugeren, hvis iltmætningen er for lav. På samme måde som EKG-funktionen advarer, hvis den måler problemer med hjertet.

Det vides ikke om den nye funktion kræver ny hardware i uret, men 9to5Mac spekulerer i, at den nuværende pulsmåler rent faktisk vil være i stand til at lave iltmålingen. Den kan betyde, at mindst de sidste to års modeller – fjerde og femte generation – vil få iltmålerfunktionen via en firmwareopdatering.

Konkurrenten Fitbit, der er blevet opkøbt af Google, har allerede en iltmålingsfunktion i fem af deres enheder, nemlig Versa, Versa 2, Versa Lite (læs vores anmeldelse her), Ionic og Charge 3.

Ud over iltmålingsfunktionen arbejder Apple også på at indbygge søvntracker i Apple Watch, ligesom EKG-app’en vil blive opdateret, så målinger i fremtiden bliver mere præcise. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button