TeknologiTophistorie

Nu kan du få dine Messenger-beskeder til at ‘forsvinde’

Messenger får 'forsvindingstilstand' a la Snapchat. Funktionen rulles ud til brugere i Danmark i disse dage.

Facebook Messenger har adopteret en populær Snapchat-funktion, nemlig muligheden for at få læste beskeder til at forvinde. Samtidig får du besked, hvis der er nogen, der tager et skærmbillede eller optager en video af skærmen. I Messenger-terminologi kaldes funktionen for ‘forsvindingstilstand’.

Funktionen blev annonceret i september måned, men først nu rulles den bredt ud – og den gøres tilgængelig for danske brugere i disse dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at aktivere eller deaktivere forsvindingstilstand, skal man stryge opad i en chat. Den er endnu ikke tilgængelig i gruppesamtaler. Facebook oplyser, at tilstanden kun er opt-in, hvilket betyder at du er nødt til at acceptere at gå ind i forsvindingstilstand, når en anden bruger i chatten har aktiveret funktionen.

Med forsvindingsfunktionen vil Facebook forsøge at tiltrække yngre smartphone-brugere, der foretrækker chat-apps og -platforme, hvor de ikke behøver at poste offentligt og risikere at blive hjemsøgt af sociale medieindlæg senere i livet.

Facebook har løbende adopteret mange af rivalernes funktioner og implementeret dem i både Messenger, Instagram og WhatsApp.

Samme funktionalitet kommer også til chat-delen i Instagram, men den kommer først på et senere tidspunkt, oplyser Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button