×
TeknologiTophistorie

Nu kan Messenger låses med Face ID

Kærester, forældre, venner og nysgerrige sjæle kan nu forhindres i at snage i dine beskeder ved hjælp af Face ID på iPhone.

Facebook Messenger har fået endnu en nyttig opdatering. Brugere på iPhone og iPad kan nu glæde sig over, at uvedkommende kan holdes ude af app’en ved hjælp af ansigtsgenkendelsen Face ID. En funktion, vi omtalte som et rygte i juni måned.

Facebook har døbt den nye funktion App Lock og fordelen er, at du kan lade vennerne låne telefonen uden at skulle bekymre dig om de læser dine beskeder. Der er dog en hage; der kan stadig svares på beskeder direkte på låseskærmen, selv om App Lock er slået til.

I første omgang er det kun iOS-enheder, der er inviteret med til festen, men på sigt kommer der også lås på Android-udgave, lover Facebook i et blogindlæg. Funktionen skulle virke med både Face ID og med Touch ID på ældre enheder med Hjem-knap.

Sådan aktiveres App Lock:

  1. I app’en Facebook Messenger skal du klikke på dit profilbillede i øverste venstre hjørne.
  2. Vælg Privatindstillinger
  3. Tryk på App-lås
  4. Aktiver Kræv Face ID/Touch ID
  5. Tap OK
  6. Herefter kan du vælge, hvornår funktionen skal aktiveres – eksempelvis om den skal tjekke ansigtet hver gang app’en tændes.
Messenger
Foto: Facebook

Face ID bruges efterhånden i mange væsentlige tredjeparts-apps på iOS-platformen. Eksempelvis adskillige apps fra banker, E-Boks og den officielle Nem ID-app.

Facebook fortæller, at dette bare er begyndelsen. I den kommende tid vil de opdatere Messenger med flere funktioner, der skal hjælpe med at beskytte brugeren.

Så sent som i sidste uge blev Messenger opdateret med muligheden for at dele skærmbillede med venner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.