×
TeknologiTophistorie

Nu kan du gemme din egen stemme på iPhone

Med iOS 17 får du mulighed for at gemme og bruge din egen stemme på dine Apple-enheder.

Beta-udgaven af iOS 17, der er tilgængelig for alle, gemmer på en ny funktion, der ikke har fået nogen omtale. Nemlig muligheden for at oprette og gemme en kopi af sin egen stemme. Den kan herefter bruges, hvis der eksempelvis skal læses noget op på dine Apple-enheder via Livetale-funktionen.

Funktionen er udviklet til personer, der har helbredstilstande, der kan påvirke deres evnen til at tale. Men selv for raske personer kan der være en ide i at lave “en backup” af egen stemme. Til fremtidig brug.

Normalt er det en lang og dyr proces at få gemt sin stemme, men med ‘Personlig stemme’ på IOS 17 tager det omkring en time. Processen indebærer, at du skal læse tilfældige sætninger op i 15 minutter. Det kan dog gøres i bidder, så du kan vende tilbage til projektet, hvis du bliver afbrudt.

Når stemmen er oprettet, kan den nye Livetale-funktion bruges med tekst-til-tale i eksempelvis FaceTime og telefonen. Men også i tredjepartsapps, der understøtter assisterende kommunikation.

Sådan gemmer du din egen stemme

Har du en iPhone – eller iPad – med iOS 17 betasoftwaren, kan du allerede nu gå i gang med processen. Den kan findes under:

Indstillinger –> Tilgængelighed –> Personlig stemme.

Herinde kan du finde muligheden ‘Opret en personlig stemme’. Her kan du også bestemme, om den skal benyttes på tværs af enheder, eller blot på den enhed, hvor stemmen oprettes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.