fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Nu kan du køre Android på iPhone 7

Med hacket Project Sandcastle er det muligt at installere Android-operativsystemet på iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

For ti år siden lykkedes det David Weng at installere Android på en første-generations iPhone. Nu gør han og kollegerne fra cybersecurity-firmaet Corellium det igen – denne gang på iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod Touch. Ved at udnytte det såkaldte checkra1n-jailbreak til at få adgang til bootladeren i iPhone, kan man installere en semi-fungerende udgave af Android. I første omgang kun på de to nævnte modeller, men der arbejdes på understøttelse af flere enheder.

Operationen er i sagens natur ikke nem – og der er endnu mange funktioner, der ikke fungerer i Project Sandcastle. Hverken kamera, Bluetooth, wifi eller mobilnetværk fungerer endnu. Corellium anbefaler da også, at man kun installerer hacket på en telefon, der ikke længere bruges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Offentliggørelsen af Project Sandcastle falder med garanti ikke i god jord hos Apple. I august sidste år trak Apple Corellium i retten for at overtræde ophavsretten ved at skabe egne softwareversioner til sikkerhed og test af iPhone. 

Corellium arbejder dog ufortrødent videre, med egne ord for at vise, at Apples lukkede økosystem kan brydes.

”Apple begrænser iPhone-brugere til at fungere inde i en sandkasse, men brugerne ejer den hardware, og de skal være i stand til at bruge den hardware, som de vil. Så hvor sandkasser skaber begrænsninger og grænser på den hardware, som brugerne ejer, giver Project Sandcastle en mulighed for at skabe noget nyt og vidunderligt ud fra de ubegrænsede grænser for din fantasi,” har Corellium-chefen Amanda Gorton tidligere sagt til Forbes.

Har du selv mod på at lege med Android på en ældre iPhone eller iPod Touch, kan du besøge projectsandcastle.org og følge instruktionerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button